Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Nestlé ще използва само яйца от свободни кокошки

До 2025 година всички хранителни продукти на Nestlé ще бъдат приготвяни с яйца от свободни кокошки
Следвайки своята политика да предоставя висококачествени продукти на своите клиенти, Nestlé продължава да повишава стандартите си в името на здравето на потребителя.

Целта, която най-голямата компания за храни и напитки си поставя, е да използва яйца от свободни кокошки за всички свои хранителни продукти в световен мащаб, завършвайки изцяло процеса до 2025 година. Това включва яйца и яйчни продукти, произведени за продуктовата гама на Nestlé.
В Европа над 40% от яйцата, използвани от компанията, вече са от свободно отглеждани източници. Мисията на Nestlé е да подобри качеството на живот и да допринесе за по-здравословно бъдеще. Това включва осигуряване на подходящи стандарти за хуманно отношение към животните, които се отглеждат за съставките, използвани в продуктите. Свободното отглеждане предоставя по-добри условия на живот и покрива основните нужди на птиците.
До края на 2020 година в Европа и САЩ Nestlé ще използва само яйца от свободни кокошки. За останалата част от Северна и Южна Америка, Близкия Изток, Африка и Океания това ще стане до 2025 година, като промяната в Азия ще бъде завършена в същия преходен период, ако условията позволяват.

Съобщи Тони Титянова