Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Над 500 души любители сладкари се записаха в академия „Изпечи с любов“

Второто издание на академия „Изпечи с любов“ за начинаещи любители пекари и сладкари предизвика огромен интерес сред хора от всяка възраст и професия. Избраните измежду 500 записали се участници се научиха на тънкостите при месенето, украсяването и изпичането на хляб със семена и мъфини със стафиди и овесени ядки в кухнята на Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии (СГХСТ).

Те бяха напътствани от Таня Донева, популярна от сайта „Вкусното ми Хоби със Страст и Любов“ и лектори от училището. Това стана възможно благодарение на най-популярната марка брашно в България „София Мел“( лидер в производството на брашно в България с 99% разпознаваемост и 55,6% пазарен дял в стойност), която даде възможност на начинаещи любители сладкари и пекари да научат основни похвати в приготвянето на различни печива. 
Академия „Изпечи с любов“ помогна желаещите да научат основни похвати в приготвянето на печива и сладкиши, подходящи за цялото семейство. Кампанията провокира всеки да прояви своята креативност в кухнята, да научи традиционни рецепти и модерни похвати при приготвянето на различни сладки и солени изкушения. Професионалистите от СГХСТ предадоха на любителите необходимите техники, подборът на правилните продукти и малките кулинарни тайни.
През следващите два месеца академия „Изпечи с любов“ ще продължава да събира десетки начинаещи в пекарството и сладкарството. По време на обученията ще се приготвят разнообразни печива, сред които: кифли, пандишпаново реване, дребни сладки, баници, традиционен хляб и други вкусни изкушения, които са лесни за изпълнение в домашни условия.
По време на първия курс на Академията през ноември, в компанията на певицата Деси Добрева, участниците приготвиха и украсиха коледна питка и меденки с шоколадова глазура.
Академия „Изпечи с любов“ няма такса и всички желаещи имат възможност свободно да се регистрират за предстоящите курсове през февруари и март. Кандидатите трябва да отговарят на условията и правилата, които са публикувани на www.sofiamel.bg/academy.

Съобщи Тони Титянова