Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

XI Фолклорeн събор “Златна есен в Симеоновград” вече е два дни

От тази година популярния фолклорен събор ще продължи не един, а два дена – на 1 и 2 октомври. Единадесетото издание на събора отново ще вдигне градуса на настроението в читалище "Развитие 1882", което организира форума. Той се провежда под патронажа на кмета на Симеоновград и с подкрепата на отдел „Образование и култура“ в общината. Културният форум съвпада с Традиционния есенен панаир в града.

И тази година в “Златна есен“ в Симеоновград” са заявили участие над 44 фолклорни групи, индивидуални изпълнители и свирачи.
Съборът е с регионален характер и има за цел съхраняване на българските народни традиции и обичаи – извор на непреходната сила на българския корен и дух, носещи посланието на извечната мъдрост за настоящето и бъдещето.
Фолклорния събор цели да съхрани българските народни традции и обичаи- извор на непредходната сила на българския корен и дух, носещи посланието на вечната мъдрост за настоящето и бъдещето. Фестивалът се провежда ежегодно в края на септември или началото на октомври. Участниците са разделени в няколко категории – фолклорни групи, групи за народни обичаи, индивидуални изпълнители (певци и свирачи), съобщиха за сайта „Фестивали и събори в България“ от организаторите.
Антоанета Титянова