Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Фестивалът на балканската скара Sofia Mezi започва в Деня на София

С курбан на скара, безплатна бира и музика на живо с Гъмзата и балкански оркестри четири дена стартира най-вкусния столичен фестивал. Безплатна бира, курбан на соларна скара и най-доброто печено от Балканите ще оживят различни столични квартали от 17 до 20 септември от 10:00 до 22:00 часа. Фестивалът стартира в обновения Северен парк. 100 литра от най-доброто пиво и вкусни мезета ще са част от атракциите, които стартират с празника на столицата. Входът е свободен. 

Sofia Mezi е зрелищен фестивал на балканската скара с най-добрите рецепти на печеното от България, Турция, Сърбия, Македония, Албания и Гърция. Фестът ще бъде открит от кмета Йорданка Фандъкова. Известният магьосник на сръбската скара майстор Миро ще почерпи с вкусно прасенце, а изкусните кулинари от верига „Добро“ ще направят курбан на соларна скара. Четиридневният празник на балканската скара ще е пълен с музика на живо, включваща оркестри за балкански ритми, български народни танци и рок групи. Сред гостите на Sofia Mezi е гръцкият оркестър „Медуза“, певецът Бобан Здравкович и вълшебникът на тромпета Гъмзата. Водещ на събитието е Енчев – музикалната половинка на Румънеца от хип-хоп дуета.
Предвидени са множество атракции като турнир по табла на 19 септември в събота за възрастни и за деца, канадска борба, състезания по надяждане и надпиване, танцов уъркшоп, викторина за София и т. н. За децата е предвидена специална програма с песни и танци. Всеки ден представителите на различните балкански кухни ще правят за Sofia Mezi различни специалитети - турските майстори ще пекат ашуре (лакомство, направено от 41 продукта, гръцките кулинари ще почерпят с двуметрови кокореци.
Фестът се организира от Select Music Media с подкрепата на Столична Община - район „Връбница“ и район „Надежда“.
Антоанета Титянова