Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Ролерфест 2015 и стрийт културата в Морската градина на Бургас

Над 230 участници ще покажат умения в четвъртото издание на бургаския Ролер фест. През уикенда на 15 и 16 август атрактивното събитие ще събере любителите на ролери, скейтборди, лонгборди и велосипеди в Морската градина и Скейт парка. Събитието ще премине под надслов "Стрийт Бургас", а посланието тази година е - "Бъди отговорен".

Почитателите на стрийт културата от различни възрасти ще си дадат среща на паметник Пантеона /Приморски парк/ в 10.30 ч. на 15 август, където е официалното откриване и ще стартира стрийт обиколка в Морската градина. В нея ще вземат участие състезатели с ролери, скейтборд, лонгборд и велосипеди.
По време на феста ще се проведат ролер състезания, крос кънтри, къса дестинация с различни препятствия. На новия скейт парк в комплекс "Изгрев" ще се проведе атрактивно състезание по скейтборд.
Предстоят и открити уроци по стрийт танци - танцов уъркшоп, брейк денс уършоп, стречинг.
Училище за майки и татковци по каране на ролери и безплатни уроци за всички желаещи ще са през втория фестивален ден. Естествено ще има и любителско дерби за най-бързо минаване на конуси на един крак и на заден ход, демонстрации по ролери и за финал Стрийт денс шоу.
"Ролер фест"2015 се организира от Община Бургас, Сдружение "Ролер клуб Бургас" и Национална комисия за борба с трафика на хора. Ролерфестът подкрепя инициативите на Комисията за борба с трафика на хора.
Антоанета Титянова