Банер
Банско Опера Фест ще продължи три дни

На 27, 28 и 29 август в Банско за шести пореден път ще звучи класическа музика под открито небе. Община Банско, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско и Монте Мюзик представят продукция на високо професионално ниво за всички гости и жители на курортния град, а фестивалът ще продължи три дни.

В първата фестивална вечер зрителите ще се насладят на класическа балетна постановка – балетът на Държавна опера Русе ще представи световноизвестния “Дон Кихот” по адаптацията на Силвия Томова. На 28 август Държавна опера Варна ще представи операта от Жорж Бизе “Кармен” под диригентската палка на Светослав Борисов и режисьорстното на Кузман Попов. Солисти са големи имена от българската оперна сцена – Даниела Дякова, Иван Момиров, Пламен Димитров, Евгени Станимиров и др.
Последната съботна вечер, на 29-ти август, ще се представи оперетата „Царицата на чардаша“ от Имре Калман, представена от Държавна опера Русе с диригент Найден Тодоров и режисьор Марио Николов. Организаторите от Монте Мюзик и Държавна опера Русе за пръв път поставят оперета в рамките на фестивала и неслучайно подбират една от най-красивите и запомнящи се творби. В главните роли участват Мария Цветкова и Марио Николов.
Шестото издание на оперния фестивал отново ще бъде на централния площад „Никола Вапцаров“ в град Банско. Входът е свободен, а представленията започват от 20:30ч.
Антоанета Титянова