Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

"Фестивал на солта" на Атанасовското езеро

За трета поредна година в последния петък на август в южната част на Атанасовско езеро се събират любителите на солени забавления: къпане в луга, мазане с кал, участие в различни артистични предизвикателства, танцови импровизации, музика и много настроение.

Темата на тазгодишното издание на "Фестивала на солта" е "Симбиоза". Повлияна е от пътуващата изложба за Атанасовско езеро "симБиотично" и от невидимата за окото мрежа от сложни взаимоотношения, връзки и процеси в Атанасовско езеро.
Солничарското влакче улеснява достъпа до различните части на Фестивала на 28 август 2015 (петък) от 16.00 до 22.00 часа - производственото хале на юг, детските и арт-ателиета в средата, басейните с луга и кал на север.
В богатата фестивална програма очаквайте танцова импровизация в калта на Ана Саласар, изложбата Анималия, детски ателиета за калейдоскопи, шарена сол, игри, конструктор и пъзел, боди арт с кал, базар на солта, солничар за един ден, арт работилница за рамки и много други. За това как човекът е свързан с езерото, има ли хармония и взаимност в тези отношения и какви са ползите за хората и природата са само част от въпросите, които ще бъдат повдигнати по време на Фестивала.
Фестивалът на солта се организира от Българска фондация Биоразнообразие в рамките на проект "Солта на живота", финансиран от Програма LIFE+ на ЕС и осъществяван в партньорство с БДЗП и "Черноморски солници" АД.
Антоанета Титянова