Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

„Открийте тайните на реката“ на видинския фестивал The Bridge Fest

Над 150 младежи от 10 града се включиха в тематични творчески работилници в рамките на шестият младежки фестивал на изкуствата.

The Bridge Fest е най-мащабният младежки фестивал по изкуствата в областта, който се организира в партньорство с община Видин и насърчава творческите инициативи сред участниците. Провежда се за шести път на територията на Видин и ежегодно събира над 150 подрастващи на възраст 14-20 години, не само от региона, а и от цяла България. Това издание на The Bridge Fest в крайдунавският град ще се превърне до 2 август в поле за изява на артистичния талант на над 150 младежи на възраст 14 до 20 години.
В тазгодишното издание на фестивала се организират 10 творчески работилници на различни теми - в областта на фотографията, актьорското майсторство, музиката, танците и визуалните изкуства. Всяка от тях се ръководена от млади български професионалисти, сред които: Луиза Григорова, Весела Бабинова, Алиса Атанасова (актьорско майсторство), Васил Крумов (китара), Калин Ганев (фотография), Блага Банова (изобразително изкуство), Стоян Петров (барабани) и други.
Уастниците се включиха в интерактивния уъркшоп "Открий тайните на реката", по време на който всеки намира предмети и интересни факти за Дунав. Целта на състезанието е младежите да научат повече за реката, а най-добрите ще получат наградита „България за опазване на Дунав“.
В програмата е включен и концерта - Jazz на Дунава със специалното участие на Христо Йоцов.
Антоанета Титянова