Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Златен прах и горещи ритми в Челопеч

Вторият международен фолклорен фестивал „Златен прах“ - Челопеч 2015 ще се проведе в местността Корминеш (Средна долчина) от 23 до 27 юли. Колоритни фолклорни формации от Италия, Румъния, Словакия, Турция и България ще покажат майсторството си на единствения по рода си покрит амфитеатър с 1000 места.

Жители от околните селища и гости на града ще се наслаждават на танцовите умения на съставите, на феерията от звуци и багри, на атрактивен фолклор. Община Челопеч и НС на CIOFF България канят ансамбли от далечни и атрактивни култури и етноси,желаят да популяризират българското фолклорно изкуство.
Названието на фестивала логично е свързано с най-голямото в Европа находище на златни руди. Специално за събитието ръководството на Община Челопеч е поръчало изработването на шампанско „Златен прах”, с добавени 23 каратови златни частици и опаковка имитираща златно кюлче.
Любителите на българския фолклор ще се насладят на изпълненията на колективи от цялата страна – фолклорни ансамбли, инструментални и неинструментални формации, вокални групи и хорове. В събота българскифолклорни ансамбли и хорове ще се състезават за наградния фонд на фестивала, а в неделя всички желаещи могат да се включат в „Училище по танци“, в което да научат фолклорни танци от Румъния, Словакия, Румъния и Турция.
Няма да липсва и светлинно шоу и илюминации. Входът на МФФ „Златен прах“ е свободен.
Антоанета Титянова