Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Верига магазини HomeMax стартират кампания „Децата мислят зелено”

Веригата магазини HomeMax стартираха национална инициатива под наслов „Децата мислят зелено”, целяща да насърчи най-малките към опознаване на природата и да ги възпита да отглеждат, да се грижат и да се радват на заобикалящата ги среда за една по-красива и зелена България. Популярни личности посетиха децата от 164 ОДЗ „Зорница“ в кв.Горна Баня, София.

Кампанията започна със засаждането на цветна градинка в двора на детското заведение, в което се включиха актрисата Лили Маравиля, Мис България 2007 Юлия Юревич, Ивета Григорова – шеф на „Ивет Фешън“, моделката Деси Савова, актрисата Деси Зидарова, певецът Бобои други.
Детски градини от цялата страна могат да се включат в кампанията. HomeMax ще подари над 1000 пакета с различни семена и луковици - на цветя и зеленчуци, над 200 декоративни и овощни дървета и красиви вечно зелени храсти. За всяка градина са предвидени голям пакет с различни растения - по 5 дръвчета, 8 пакета със семена и още толкова пакета с луковици. Семената, овошките и цветните луковици ще се раздават, докато приключат наличностите. Детските заведения от своя страна ще имат възможност да разкрасят дворчетата си, като засаждането, отглеждането и грижата за растенията ще се прави от самите възпитаници, за да създадат умения и навици за грижа към природата.
Всяко детско заведение, което има желание да създаде своята цветна градина, трябва да изпрати писмо на имейл: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , като отбележи името си и от кой град е. На всяка едно ще бъде отговорено персонално в кой търговски обект да отидат, за да получат пакетите с растения. Така детската градина ще бъде записана за участие в инициативата „Децата мислят зелено“ и ще участва за голямата награда, предоставена от HomeMa x- изграждане на детски кът за децата. Ще спечели най-добре отгледаната и поддържана градинка, а резултатите ще се обяват през септември.
„Любовта към природата се възпитава и това е една от важните стъпки във формирането на ценности у децата. Днес ги учим да се грижат за малка цветна леха и овощно дръвче, утре те ще възпитават техните деца да са свързани с природата. Правим първата малка стъпка към социалната им ангажираност, за да имаме по-зелено бъдеще утре “, сподели Пейо Николов - собственик на HomeMax.
HomeMax кани всички детски градини да се включат като реализират мечтите си за едно по-зелено и красиво бъдеще.
Антоанета Титянова
Снимки: Хайлайф.