Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Министър Цветков откри детско-юношеска школа за офроуд пилоти

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков днес на полигона в с. Дълбок Дол до Троян откри детско-юношеска школа за обучение на начинаещи офроуд пилоти.

Сформирането на школата е по инициатива на министър Цветков, като организирането й се осъществява от българския участник в Дакар 2011 Тодор Христов.

По време на събитието министър Александър Цветков посъветва родителите, които желаят да осигурят на своите деца ATV машини, първо да се погрижат за тяхното обучение, тъй като карането на ATV е опасно. В подобни детски школи децата не само ще усвоят уменията за управление, но и ще придобият навици за дисциплинираност и толерантност, които ще им бъдат необходими и като участници в пътното движение, каза още министър Цветков.

В рамките на два дни децата и младежите от школата към клуб "Адвенчър" Троян ще бъдат обучавани от водещи български пилоти на ATV, мотоциклети и 4х4 автомобили, между които е и Тодор Христов. Участниците в курса ще се запознаят с типовете състезания, регламентите, оказване на първа помощ за деца и начинаещи, технически изисквания, теоретична подготовка за навигация по пътна книга, безопасно управление и практически занятия на полигон.

В школата са се записали участници от цялата страна – Русе, Силистра, София, Бургас, Търговище, Велико Търново, а най-малкият участник е на 10 години от Сливен.

През тази година заниманията на школата се провеждат всеки месец и ще бъдат безплатни за децата, като клуб "Адвенчър" ще осигурява най-добрите преподаватели и медицинско осигуряване по време на заниманията.