Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Невинен? Темата на Нова

Неделя, 20 февруари, 19:30 ч.
Тема: Невинен?
автор: Марин Николов
оператор: Владислав Топчиев

 

21 май 2009 г. Град Ямбол. 17-годишният младеж Галин Николов не се прибира в дома си. Не се прибира и на следващия ден, родителите му сигнализират в полицията. Обявен е за общонационално издирване, а шест месеца по-късно двама от приятелите му признават пред полицаите, че са присъствали на убийството му и са заровили тялото му...

Показват мястото, свидетелстват срещу трето момче, с което били на местопрестъплението - 17-годишния Иван Янакиев. Той е задържан и обвинен за жестокото престъпление.

Според МВР и прокуратурата случаят е изяснен. „Темата на Нова” обаче ще покаже странни, смущаващи противоречия, видими с просто око...

Има убийства, за които вече всички знаем много – и нищо. Като това на сестрите Белнейски в Пазраджик или на студента Мартин Борилски във Франция – жестоки, хладнокръвни, нелогични. Историите, които разказва обвинението за тях, са странни, невероятни, трудно обясними за обикновения разум.

Убийството на Галин от Ямбол поражда много въпроси без ясен отговор – за мотивите, за доказателствата, за извършителите. Къде е истината? Кой е убил Галин? Какво е участието на Иван Янакиев в убийството му? Какво е участието на Борис Кенаров и Живко Златев в него? Какъв е мотивът му, щом няма данни за откраднати пари от дома на Галин? Защо от вещите не са взети отпечатъци? Защо от челюстта на откритото тяло липсват два зъба, като Галин е бил със здраво чене, а аутопсията не отчита удари с юмруци, които евентуално да избият зъбите?

Нова телевизия