Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

„Агент 00359”, или как обикновените граждани се подслушват помежду си - тази неделя в bTV Репортерите

Очаквано, поредният скандал с използването на специални разузнавателни средства у нас затихна. Чуха се общи констатации, които за пореден път оставиха неприятния вкус на нещо недоизказано и познато. Колкото повече политиците говорят за подслушване, толкова по-популярно става то сред някои кръгове в обществото.

Подслушването, проследяването и контролът отдавна напуснаха службите. Бумът на технологиите прави възможно бъркането в най-съкровените ни тайни по изключително евтин и опасен начин - от всеки и навсякъде, като детска игра. Без хората да предполагат, някой може да ги слуша, да чете SMS-и им, дори да гледа снимките им, правени с мобилен телефон.

Във филма „Агент 00359” на 13 февруари, в bTV Репортерите Светослав Иванов и операторът Валентин Николов ще направят смайваща демонстрация, която ще накара зрителите да погледнат с други очи на технологиите и да се замислят за личната си свобода. В това ще се убеди дори председателят на подкомисията за контрол на СРС в парламента Явор Нотев - в неделя от 19.30 ч. по bTV.

Автор: Светослав Иванов
Оператор: Валентин Николов
Монтаж: Адриана Алексиева