Банер
Носителят на две награди „Грами” - Уилям Солтър, даде ексклузивно интервю за Jazz FM радио

Създателят на безспорния хит “Just The Two Of Us” от 1980 г. - Уилям Солтър, даде ексклузивно интервю за Jazz FM радио. Песента в изпълнение на Бил Уидърс и Гроувър Уошингтън джуниър, е донесла на своя автор награда „Грами”.

Пред слушателите на Jazz FM той разкри историята на хита: „Изразът „ние двамата” го има на всички езици на света. Това са нещата, които правите двама души заедно – в хубавите и в лошите моменти, когато се веселите, когато трупате преживявания заедно. Един от партньорите ми предложи заглавието, а аз изградих около него идеите за това какво ни се случва, когато сме заедно с любим човек. След това добавих музиката. И така се получи песен, с която всички могат да се асоциират. За мен е много приятна изненада, че четвърт век по-късно песента продължава да бъде хит. В добавка, важно е и кой ще я изпее. В случая, това бе Бил Уидърс, който е и съатвор на текста. Така че бяхме „само ние двамата”.

Цялото интервю с Уилям Солтър можете да чуете ТУК.

Радио Jazz FM e част от bTV Radio Group, в която влизат още 5 радиостанции – N-Joy, Z-Rock, Melody, Classic FM и 101.1 PRO FM София. bTV Radio Group е част от bTV Media Group.