Банер
Инцидентите с коли на НСО - тази неделя в bTV Репортерите

Тази неделя в bTV Репортерите репортерът Константин Караджов разследва инцидентите с коли на Националната служба за охрана. Всеки ден над 100 коли излизат от строго пазения гараж на НСО в София. Колите на властта навъртат по пътищата за една година 3,5 млн. километра. За някои граждани разминаването с автомобилите със сини буркани се оказва стряскащо изживяване.

Екипът на bTV установи, че студентката Яна Петрова, претърпяла инцидент с кортежа на Бойко Борисов на 21 януари, не е единствената, за която срещата с НСО е завършила с акт.

Пред bTV Репортерите 31-годишният Владислав Ножаров ще разкаже как според него абсолютно безпричинно е бил глобен на бул. „България” след засичане с президентския кортеж.А бизнес дама от София споделя как е била избутана от пътя от колите на Цветан Цветанов.

НСО обаче са категорични, че присъствието им на пътя не е предпоставка за инциденти. Службата за първи път допуска телевизионен екип в гаража си и дава точна статистика за инцидентите със свои коли.

Колко процента е шансът да се окажете виновни след удар с НСО? Какви най-често са причините за инцидентите? Какви са резултатите от разследването на катастрофите с колите на властта в последните 10 години? Какво си спомнят бивши министри и шефове на парламента за своите шофьори? Защо 18 години няма закон за държавната охрана?

Всички отговори в bTV Репортерите в неделя, 6 февруари 2011 г., от 19:30 по bTV.

Репортер: Константин Караджов
Оператори: Благой Момчилов, Иво Иванов
Монтаж: Адриана Василева