Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Започва изграждането на детска градина в Банево

През 2011 г. стартира изграждането на детска градина в кв. Банево. Това е най-мащабният проект, предвиден за квартала в капиталовата програма на община Бургас за тази година. Това заяви пред жителите на Банево и околните селища Зам.-кметът по Образование и култура Йорданка Ананиева по време на среща с тях за обсъждане на проектобюджет-2011.

Има възможност училището и читалището да бъдат включени в по-мащабен проект на общината за ремонтни дейности, насочени към подобряване на енергийната ефективност. През тази година ще продължи започналият през 2010 г. ремонт на църквата и благоустрояване на пространството около нея. Ще бъде завършена и изграждащата се в момента нова спортна площадка. Има предвидени средства за проектиране на велоалея и улично осветление по пътя Банево – Минерални бани. Ако всичко върви по план, още през 2011 г. може да стартира и тяхното изграждане.

По един от най-наболелите въпроси за жителите на квартала – изграждането на канализация, зам.-кметът Ананиева обясни, че Общината е на етап, в който всички технически условия за реализирането й са налице – достигнат е необходимият брой от 10 000 жители с включване на околните вилни зони и селищни образувания, има определен терен за пречиствателна станция. Проект ще бъде внесен в Министерството на околната среда и водите до края на този месец. До юни общината очаква да получи одобрение за него.

През тази година предстои да бъде чакълиран пътят до Острица 2. На въпросите на граждани относно ремонти на други улици, Ананиева обясни, че въпреки недоброто състояние, в което се намират, основни ремонти през 2011-та не се предвиждат, а само поддържащи – причината е именно в скорошното започване на изграждане на канализацията.

Днес обществено обсъждане на бюджета ще се проведе в съседния на Банево квартал – Ветрен.