Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Алея ще свързва Морската градина с кв. Сарафово

Музей на авиацията да бъде открит в Сарафово бе една от идеите, споделени от зам.-кмета Красимир Стойчев на поредното обществено обсъждане на бюджет 2011, проведено в бургаския квартал. В него се включи и директорът на ТД „Изгрев” Мария Михалева.
Предвижда се детелината за Сарафово да бъде изцяло осветена, да се изгради алея от Морската градина на Бургас до квартала.

Ще бъде асфалтиран паркингът при входа на Сарафово, а на две улици – „Брацигово” и „Октомврийска” – предстои основна реконструкция. Предвижда се още разширение на канализационната мрежа, както и подмяна на осветлението по ул. „Октомврийска”. Проектира се нова детска ясла.
Тази година трябва да започне работа по проекта за строителство на шумоизолираща стена около летището, с което ще бъде решен един от най-наболелите проблеми за жителите на Сарафово – шумът от самолетите. Ще се работи и по идеята за изграждане на рибарско пристанище. Сред поставените въпроси от жителите на квартала, предимно млади хора, бяха въвеждането на синя зона, основно почистване на улиците преди началото на сезона, ограждане и осветление на гробищата, обособяване на пешеходна зона до плажа.