Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Под патронажа на министър Цветков ще се организират социални кухни за пенсионирани служители от системата на МТИТС

Под патронажа на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков за първа година ще бъдат организирани социални кухни (трапезарии) за пенсионирани служители от сектор транспорт в системата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Проектът се финансира от Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” (ДП РВД) и ще бъде реализиран първоначално в градовете София, Варна, Бургас, Пловдив и Ямбол, със съдействието на съответните общински социални служби. В столицата дневно ще бъде организирано хранене за 120 души, а в останалите градове – за по 40 души.

Кухните ще отворят врати на 17 януари и ще работят всеки делничен ден през зимния сезон, като ще се осигурява обедно хранене, включващо – супа, основно ястие, десерт, хляб и минерална вода/безалкохолна напитка.

Условието за записване е съответното лице да се е пенсионирало в дружество / предприятие / агенция / дирекция / звено и др. от сектор транспорт в системата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Записването е за хранене в рамките на един месец и ще се осъществява по реда на записване след подаване на заявление, съдържащо трите имена на лицето, дата на раждане, адрес и телефон за връзка, придружено от копие на трудова книжка и първото по време пенсионно решение.

Заявленията ще се приемат до попълване на капацитета на съответната социална трапезария, всеки работен ден, в периода от 5 януари 2011 г. до 14 януари 2011 г. лично, както следва:

• за гр. София – ДП РВД, летище София, адрес: бул. Брюксел № 1. Телефон за допълнителна информация: 02/937 1666 – Мария Русева;
• за гр. Пловдив – чакалнята на Централна железопътна гара. Телефон за допълнителна информация: 032/631 800 – Иван Стоилов;
• за гр. Варна – ДП РВД, летище Варна. Телефон за допълнителна информация: 052/500 910, вътр. 5540 – Корнелия Кирилова;
• за гр. Бургас – ДП РВД, летище Бургас. Телефон за допълнителна информация: 056/801 600 – Мария Кисьова;
• за гр. Ямбол в Центъра за обслужване на граждани в Община Ямбол, адрес: гр. Ямбол ул. „Г. С. Раковски” № 7. Телефони за допълнителна информация: 046/681 209; 0895599640 – Петя Минчева.