Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Под патронажа на министър Цветков ще се организират социални кухни за пенсионирани служители от системата на МТИТС

Под патронажа на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков за първа година ще бъдат организирани социални кухни (трапезарии) за пенсионирани служители от сектор транспорт в системата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Проектът се финансира от Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение” (ДП РВД) и ще бъде реализиран първоначално в градовете София, Варна, Бургас, Пловдив и Ямбол, със съдействието на съответните общински социални служби. В столицата дневно ще бъде организирано хранене за 120 души, а в останалите градове – за по 40 души.

Кухните ще отворят врати на 17 януари и ще работят всеки делничен ден през зимния сезон, като ще се осигурява обедно хранене, включващо – супа, основно ястие, десерт, хляб и минерална вода/безалкохолна напитка.

Условието за записване е съответното лице да се е пенсионирало в дружество / предприятие / агенция / дирекция / звено и др. от сектор транспорт в системата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Записването е за хранене в рамките на един месец и ще се осъществява по реда на записване след подаване на заявление, съдържащо трите имена на лицето, дата на раждане, адрес и телефон за връзка, придружено от копие на трудова книжка и първото по време пенсионно решение.

Заявленията ще се приемат до попълване на капацитета на съответната социална трапезария, всеки работен ден, в периода от 5 януари 2011 г. до 14 януари 2011 г. лично, както следва:

• за гр. София – ДП РВД, летище София, адрес: бул. Брюксел № 1. Телефон за допълнителна информация: 02/937 1666 – Мария Русева;
• за гр. Пловдив – чакалнята на Централна железопътна гара. Телефон за допълнителна информация: 032/631 800 – Иван Стоилов;
• за гр. Варна – ДП РВД, летище Варна. Телефон за допълнителна информация: 052/500 910, вътр. 5540 – Корнелия Кирилова;
• за гр. Бургас – ДП РВД, летище Бургас. Телефон за допълнителна информация: 056/801 600 – Мария Кисьова;
• за гр. Ямбол в Центъра за обслужване на граждани в Община Ямбол, адрес: гр. Ямбол ул. „Г. С. Раковски” № 7. Телефони за допълнителна информация: 046/681 209; 0895599640 – Петя Минчева.