Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

25 години Нестле България с позитивни програми в полза на хората

На специално събитие в Борисовата градина Нестле обяви плановете си в сферата на корпоративната социална отговорност. „Ние вярваме, че нашата компания ще бъде успешна в дългосрочен план чрез създаване на стойност за нашите акционери и за обществото. В продължение на 25 години на българския пазар ние инвестираме в силни и устойчиви програми в полза на хората“, сподели изпълнителният директор на Нестле България Емануел Артур.

На събитието присъстваха представители на правителствения и неправителствения сектор, дългогодишни партньори на компанията, спортни легенди, нутриционисти и множество популярни личности. Сред тях бяха зам.-министъра на образованието Таня Михайлова, главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков, зам.-кмета на, Столична община Дончо Барбалов и др.
Нестле обяви, че продължава да работи усилено за подобряване на продуктите си. Количеството на обогатените порции възлиза на 40 млн. годишно. Сред ангажиментите на компанията са намаляване на захарите в зърнените продукти с 40%, както и 10% по-малко наситени мазнини.
Нестле за Живей Активно! се завръща на 23 юни по-завладяващо от всякога
Нестле за Живей Активно придоби национално покритие и мотивира хиляди хора да се движат повече, като успешно си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности. През 2019 г. инициативата има амбицията да надскочи досегашните си издания, като вдъхнови още повече българи да се включат в спортни предизвикателства. На 23 юни 2019 г. Нестле за Живей Активно се завръща в София по-завладяващо от всякога – с 10 нови партньори и посланици на движението и балансираното хранене.
“Нестле за по-здрави деца” влиза и в детските градини
„Нестле за по-здрави деца“ се фокусира върху посланието, че доброто хранене в началния етап на живота води до едно по-здраво бъдеще за всеки човек. Във фаза 1 на програмата се включиха 12 075 деца от 119 училища. Нестле България, съвместно с партньорите на Програмата, продължават да следват ангажимента за подобряване на хранителните навици и насърчаване на активния начин на живот в училище. За постигане на голямата цел, а именно българските деца да растат здрави и щастливи, компанията предвижда още повече активности и стимули за фаза 2 от проекта, с които да мотивира още над 10 000 деца, 13 000 учители и родители. Също така „Нестле за по-здрави деца“ ще разшири обхвата си, като запази сегмента на училищата и добави и този на детските градини, обхващайки и най-малките.
Нови възможности за работа, стаж или практика в Нестле
Компанията има 25 години устойчиво бизнес присъствие в България и 20 от тях посвещава на работа с и за младите хора в страната. През 2019 г. Нестле България ще даде на нови 100 участника да се включат в събитията „Готовност за работа“ и ще осигури 50 места за работа, стаж или практика в Нестле България.
Нестле пести по 165 литра вода в производствената си дейност
Спестената през 2018 г. вода от фабриката в София е достатъчна за 600 домакинства за 1 календарна година. През 2019 г. Нестле България се ангажира да надгради постигнатите резултати, като работи в посока оптимизиране на циклите за индустриална охлаждаща вода. Целта на компанията е да намали консумацията й с още 4%, което ще спомогне допълнително за опазване на околната среда. През 2018 г. спестената от производствените процеси пластмаса се равнява на 20 т , а през тази година ще премахне от офисите си 500 000 чаши, 100 000 плика, 25 000 прибора.

Съобщи Тони Титянова