Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Виена подкрепя творческите индустрии

Виена е най-добрият град за живеене и бизнес в световен мащаб в продължение на 9 поредни години според авторитетната класация на Мърсър и е готова да сподели своето ноу-хау в управлението на милионен град. Австрийски експерти споделиха опита си в развитието на интелигентния град и насърчаването на творческите индустрии в галерия „Квадрат 500“. Конференцията на градовете София и Виена, организирана от Община Виена с подкрепата на Столична община, премина под мотото "Диалог за бъдещето".

Първият ден бе посветен на иновациите в интелигентния град и предизвикателствата, пред които са изправени големите градове: урбанизацията, дигитализацията, споделената икономика, глобализацията и измененията в климата. Новите технологии вече променят градския живот, който познавахме досега. Градовете имат по-голяма притегателна сила от всякога, а с това нараства отговорността за вземане на решения, защита на околната среда и по-добър живот на увеличаващия се брой жители.
Срещата на 22 февруари е насочена към български стартиращи компании и малки и средни предприятия от областта на творческите индустрии и ще предостави информация за дейностите, с които Виенската бизнес агенция може да подпомага предприемачите, които искат да развиват бизнес в австрийската столица.
Vienna Calling Creative е програма на виенската агенция за достъп до финансиране на иновативни предприемачи, която предлага институционална и комуникационна подкрепа. Крайният срок за кандидатстване е 30 юни 2019 г. Пълна информация и възможност за кандидатстване на международни и австрийски фирми е на сайта на агенцията: https://viennabusinessagency.at/funding/programs/vienna-calling-creatives-107/

Съобщи Тони Титянова