Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Кулинарни блогъри, концерти и лятно кино в 5-дневния фестивал „Кино и храна“


От 29 август до 2 септември 2018 във Варна ще се проведе първото издание на фестивала „Кино и храна“. Заради него морската ни столица ще се превърне във вкусна и забавна арена, на която умения ще обменят кулинарни блогъри, професионални и любители готвачи и фенове на вкусната храна. Всичко това ще бъде гарнирано с много кулинарни демонстрации, вкусни дегустации, вълнуващи срещи, акустични концерти и лятно кино.

„Идеята на фестивала е да комбинира различни изкуства през призмата на кулинарията. Артисти ще пеят, музиканти ще готвят, автори на книги ще демонстрират на живо готварските си умения, ТВ лица ще се срещнат с почитателите си, както и най-доброто от световното кино, инспирирано от храната, ще покажем в петте фестивални дни.” – споделя организаторът на фестивала „Кино и храна“ Николай Тодоров.
Поканени са част от най-актуалните кулинарни блогъри в България, сред които Адриана Гюзелева, Люси Евтимова, Станка Стоянова, Карина Попова, Таня Донева, Софи Йотова и други. Авторите на книги за здравословно хранене Кристина Тужарова, Здравка Максурова и Биляна Йотовска също са част от гостите. Всеки един от участниците има свой кулинарен стил, но всички са обединени около идеята, че здравословната храна е неустоимо вкусна, интересна и полезна.
Тъй като кулинарната култура и изграждането на здравословни навици се възпитава в човек още от малък, специално внимание ще обърнем и на децата с редица детски кулинарни демонстрации и работилници. Погрижили сме се да се забавляват и с детското шоу на Бате Енчо, което за фестивала ни ще се превърне в японско детско шоу!
Един от специалните гости на фестивала е Катето Евро, която ще ни докаже, че артистът е артист не само на сцената, като ни сготви свое любимо ястие и ни представи книгата си „Тетрадка за рецепти и спомени“. А издателство SMART BOOKS ще посвети In Memoriam модул на Антъни Бурдейн – ресторантьор и кулинар, чрез който стотици хиляди преоткриха света чрез храната.
И понеже градското пространство не може без музика, ще го озвучим с разнообразни концерти във вечерните часове. На сцената ще се качат P.I.F., Миленита, Del Padre, Филип Аврамов и групата му Джинджифил, любимката на варненската публика Polina, младата street изпълнителка Kopriva, Дея и Теодора. А DJ PAELLA ни е подготвил интересна демонстрация, по време на която ще видим как може да се готви и миксира едновременно! Димо от P.I.F. също е замислил да сложи престилката и да ни сготви любимите си талиатели малко преди да се качи на сцената.
Всяка фестивална вечер ще завърши подобаващо с кулинарен филм, прожектиран на голям екран под открито небе.
През цялото време във фестивалната зона ще работи и STREET FOOD MARKET. Над 10 от най-популярните заведения и готвачи във Варна ще готвят на живо и ще представят уникалните си рецепти на гладните посетители. Освен набиращите популярност авторски сандвичи и бургери, феновете на вкусната храна ще могат да опитат и различни интернационални кухни, над 10 вида бира, бутикови вина и разхлаждащи летни коктейли.
Фестивалът е с вход свободен, с работно време от 11:00 до 23:00 ч
Цялата програма на фестивала „Кино и храна“ може да видите тук - https://kinoihrana.liatnokino.com/category/програмата а фестивалната зона ще бъде разположена пред Аквариума във Варна.

Съобщи Тони Титянова