Банер
Най-бързо развиващата се морска община - Приморско е домакин на Морските Оскари 2017

 Най-успешните компании в морския регион на страната ще бъдат наградени на официална церемония Marine Lifestyle Awards 2017 на 28 юли 2017 г. от 19 часа на сцената на Амфитеатъра в град Приморско.
Третото издание на най-мащабното събитие за индустрията в морския регион - Морските Оскари, е под патронажа на една от най-бързо развиващите се черноморски общини - Приморско.

Градът през тази година празнува своя 20-годишен юбилей.
По време на празничната сесия на Общинския съвет в морския курорт, кметът д-р Димитър Германов направи кратка ретроспекция на достиженията в развитието на общината през годините, с обобщението - „истинското възраждане на този край”.
„За 20 години община Приморско неусетно порасна. Ние знаехме към какво се стремим, как искаме да се развива нашия край, как можем да съчетаваме даденото от природата със съграденото от нас – хората! Всяка година прибавяхме по нещо, с което се доближавахме до мечтатаси – община Приморско да бъде сред водещите в страната!Естествено, не по всички показатели, защото възможностите за развитие са различни. Но това, което сме постигнали, е видимо и оценено!”, каза д-р Германов.
Той припомни най-значимите стъпала, които общината е изкачила в своя път:
„Община Приморско се нареди сред лидерите в културно-историческия туризъм и може да се похвали със своите забележителности, които развива, но също така опазва. Пясъчните дюни са най-добре запазените дюнни комплекси по българското Черноморие; мегалитното скално светилище Бегликташ се превърна във все по-търсена дестинация; расте интересът към скалния феномен Лъвска глава, резерватите Ропотамо и Аркутино. И тъй като туризмът е приоритетен отрасъл за община Приморско, тук е мястото да припомня реализираната мечта – Историческия музей, който отвори врати през 2015 година.Той привлича хора от страната и чужбина с богатата си сбирка от археологически находки и ценности,сред които златното съкровище от времето на Александър Македонски, намерено преди година от директора на музея Даниел Пантов. Археологията на територията на общината е на голяма почит, защото чрез нея се дописват ценни страници от историята на нашия край. Именно затова Община Приморско оказва пълна финансова подкрепа за археологическите проучвания и тази политика ще продължи!
През последните години Община Приморско успя да реализира редица проекти, които помогнаха тя да е предпочитано място за почивка на чуждестранни и български туристи. Това са Северния подход към морски плаж „Северен централен”, напълно обновената централна градска част, създадените алеи за разходка около морския бряг, детските площадки и зони за отдих с фитнес на открито.
Рехабилитацията на социална и културна инфраструктура бе извършена съобразно нуждите на населението в общината. Изцяло бяха реконструирани и модернизирани читалищата в Приморско, Веселие и Ясна поляна. Съществена придобивка за с. Писменово е изграденият туристически-посетителски комплекс с традиционни занаяти.
Община Приморско съумя през годините да се възползва от възможностите на предприсъединителните и присъединителните фондове от Европейския съюз. Спечелихме ключови за общината проекти и ги реализирахме с европейско финасиране. Решен е и важният проблем, свързан с водопроводната и канализационна система. Тя е подновена, изградена е пречиствателната станция в с. Веселие, а съвсем скоро и жителите на Приморско и Китен ще се радват на реконструирана и модернизирана пречиствателна станция.”
Кметът Германов отдаде дължимото и на извършеното от неговите своите предшественици инж.Димитър Димитрови и Лиляна Димова.
И завърши: „Никак не е малко свършеното до тук. Не е малко и това, което предстои. Важното е какво виждаме пред себе си, какви цели си поставяме и с какви средства искаме да ги реализираме. Но още по-важно е да бъдем единни в целите и в пътищата за тяхното постигане.
Нека помним, че каквото правим, го правим за себе си и нашите деца и внуци! Те ще поемат щафетата за следващите години и ще надграждат това, което сме им оставили. Важно е основата да е достатъчно здрава, а това вече все още зависи от нас!”.
Морските Оскари ще отличат постиженията в сферата на по-добро качество на живот, здраве и свободно време и ще отдадат нужното внимание на успешните постижения в Лайфстайл индустрията, която дори в период на криза запазва своето устойчиво развитие и демонстрира качества и просперитет. Световният опит показва, че подобни конкурси стимулират и популяризират успешните практики и дават стимул за развитие на бизнеса.
През тази година ще бъдат връчени престижни статуетки в следните категории:
Marine Lifestyle Awards 2017 – Цялостен принос
Marine Lifestyle Awards 2017– Лидер в Хотелиерство
Marine Lifestyle Awards 2017 – Лидер в Туризма
Marine Lifestyle Awards 2017 – Яхтинг
Marine Lifestyle Awards 2017 – Лидер в Строителството
Marine Lifestyle Awards 2017 – Клуб/Ресторант
Marine Lifestyle Awards 2017 – Събитие на годината
Marine Lifestyle Awards 2017 – Businesswoman
Marine Lifestyle Awards 2017 – Мениджър на годината
Marine Lifestyle Awards 2017 – Young CEO
Marine Lifestyle Awards 2017– Специален приз за благотворителност
Marine Lifestyle Awards 2017 – Инвестиции и иновации
Marine Lifestyle Awards 2017 – Дизайнер на годината
Marine Lifestyle Awards 2017 – Принос в културата
Marine Lifestyle Awards 2017 – Откритие на годината
Marine Lifestyle Awards 2017 – Личност на годината