Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

СЕДМИЦА НА ВОДАТА – 16-22 МАРТ

 Сдружение „Аз обичам водата“ съвместно с Българска асоциация по водите /БАВ/ - най-голямата неправителствена организация във водния сектор, отбелязват Световния ден на водата - 22 март, инициатива на ООН.

 Събитието се осъществява с подкрепата на Министерството на околната среда и водите/МОСВ/.
Заедно организираме Седмица на водата, която през 2017 г. ще се проведе от 16 до 22 март в УАСГ, София, в подкрепа на честванията на 75-те години от създаването на първото българско висше учебно заведение по архитектура, строителство и геодезия. Събитието, наситено с редица тематични прояви, се осъществява за пета поредна година, по проект „Международен воден мост”.
Подготовката за събитието започна още през януари 2017 година с обявяването на национален фотоконкурс „Фонтаните в България”, който се проведе на сайта www.waterbridge.info. По регламент 50 номинирани снимки от онлайн-публика и жури получиха право да се включат в изложба по време на Седмица на водата 16-22 март.
През празничната седмица от 16 до 22 март в централното фоайе на УАСГ, нова сграда ще се състоят:
16- 22 март
Национална фотоизложба „Фонтаните в България“.
20, 21, 22 март
информационен тур за кандидат студенти, демонстрационни центрове на иновации в сектора, подвижни лаборатории, креативни уъркшопи за ученици и студенти. Каним всички гимназии и кандидат-студенти да се включат в организираните обиколки на Хидротехническия факултет на УАСГ. Ще могат да се видят модели на различни съоръжения като язовирни стени, преливници, водохващания, турбини, както и елементи от водоснабдителни и канализационни мрежи, помпени станции и др. Заявки за участие се приемат на сайта на събитието www.waterbridge.info/Програма/Информационен тур за кандидат-студенти.
21 март от 10: 00 до 13:00
Кръгла маса „Образование и реализация в България на специалисти във водния сектор“ – 21 март 2017 г. (вторник), от 10:00 до 13:00 часа, УАСГ– София, нова сграда. Предвижда се онлайн – стрийминг.
22 март - световен ден на водата
16:00 - официално награждаване на победителите във фотоконкурс "Фонтаните в България". Предвижда се онлайн-стрийминг.
Участниците в събитията ще се подкрепят с минерална вода "Девин".
Медийни партньори на събитието са: БТА и БНР
Седмица на водата 16 - 22 март се осъществява с подкрепата на компаниите: ЮРОКОМ 2000, Ideal Standard, Копирни центрове Мания Принт.