Банер
Лидерите в бизнеса с престижни отличия от VIP Business Awards 2017

Общините Пловдив, Мирково и индустриалният водач „Тракия икономическа зона“ с Бизнес Оскари
Лидерите в българската икономика бяха отличени на престижна церемония в хотел Рамада Пловдив Тримонциум снощи.

"Предстоят избори - искаме България да запази своя европейски път и да се борим за бъдещето на нашите деца и внуци", тези думи на призьора в категория Малка община в подкрепа на бизнеса 2017 - кмета на Мирково г-жа Цветанка Йотина  бяха дълго аплодирани от препълнената зала Амбасадор.
Церемонията VIP Business Awards 2017, организирана от VIP COMMUNICATION, обедини значимите постижения в икономиката ни за трета поредна година. Официален домакин на събитието бе лидерът в индустриалното ни развитие - община Пловдив. 
 За втори път Община Пловдив получи наградата „Голяма община с най-голям принос в развитието на бизнеса“ заради усилията си в създаване на реални условия за развитие на регионалната икономика. Наградата беше връчена на Стефан Стоянов, заместник-кмет „Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” от Добрина Проданова, председател на Търговско-промишлена камара - Пловдив. На събитието, на което бяха отличени най-значимите и успешни постижения в бизнеса, присъстваха едни от най-големите представители на компании от Тракия икономическа зона.
"Тази награда е за Пловдив и за бизнеса в Пловдив. Още в първия мандат на кмета инж. Иван Тотев общинската администрация започна да работи активно за привличане на инвестиции в работата си с бизнеса“, обърна се към гостите г-н Стоянов. 
Заместник-кметът припомни, че Община Пловдив и специализираното й звено за Бизнес развитие работят приоритетно с настоящите и бъдещите инвеститори в Тракия Икономическа зона, която се превърна в най-мащабния по рода си проект в България. Инвестициите в Тракия Икономическа зона през последните 20 години вече надвишават рекордните 1,3 милиарда евро, а над 15 000 работни места са открити в малко над 120 компании. Само производството допринася за 52% от цялото БВП на региона.
„Всеки месец посрещаме нови компании в региона. За първи път безработицата в Пловдив от десетилетия е на рекордно ниски нива, което е едно голямо предизвикателство. Продължаваме да инвестираме и обръщаме основен фокус на образованието и квалификацията на кадри. Целта ни е Пловдив ще продължава да се налага като индустриален и високотехнологичен център“, посочи още Стефан Стоянов.
Рекордните инвестиции в „Тракия икономическа зона“ донесоха заслужена награда на най-голямата индустриална част в страната ни. "Инвестициите в  „Тракия икономическа зона“ достигнаха 1.5 милиарда евро", каза в словото си на сцената  инж. Пламен Панчев. Съоснователят на най-мащабната българска индустриална зона и председател на „Клъстер Тракия икономическа зона“ коментира причините Пловдив да се превърне в крупен индустриален център. „Тракия икономическа зона представлява обединение на 6 индустриални зони, девет общини и два клъстера, създаде над 30 хиляди работни места, като тази година се навършиха 20 години от отварянето на първия завод тук“, допълни той. И посочи, че този успех е постигнат благодарение на публично-частното партньорство - обединяването на общините, държавата и бизнеса за предоставяне на отлична среда за инвеститорите.
Именно на обединяването екипът на „Тракия икономическа зона“ разчита и при решаването на проблема с кадрите. „Ние забелязахме този проблем още преди 4-5 години, организирано работим заедно с местната и държавна власт и постигнахме реални успехи. Ние съединяваме професионалните училища с една или повече фирми и нашите млади хора успяват да разберат навреме, че имат една много добра възможност за реализация в България. Това е, което ни отличава, това е, с което подобряваме средата, в която се развиваме“, обясни инж. Панчев. Той взе статуетката Бизнес Оскар 2017 за „Тракия икономическа зона“ за „Иновативен подход във връзката бизнес – образование“. Призът бе връчен от Владимир Петров, заместник-областен управител на област Пловдив.
Един от лидерите в българската индустрия - КЦМ 2000 Груп също получи заслужено отличие по време на церемонията -  в категория „Проспериращ бизнес и икономически растеж“. Менда Стоянова, бивш председател на парламентарната бюджетна комисия преди да връчи наградата подчерта: „Пловдив е индустриалната столица не само на България, но и на Балканите. Това е благодарение на всички присъстващи тук. „Тракия икономическа зона“ привлече над 140 компании и осигури 30 000 работни места, но ще добавя, че в промишлеността в региона са заети над 70 000. Това е бъдещето, това е сигурното, устойчиво развитие на региона“.
Управляващите съдружници на VIP COMMUNICATION - Патриция Кирилова и Дончо Георгиев, обявиха втората част от инициативата на ПР-агенцията - благотворителната кампания за социално слабите отличници на България под надслов: ИСКАМ ДА ОСТАНА ДА УЧА И ДА РАБОТЯ В БЪЛГАРИЯ! Партньорът на кампанията - Наталия Футекова и ERP Academy, която поднесе приза в категория Цялостнен принос в развитието на бизнеса на фирма ОСКАР-ЕЛ, също подкрепи връзката на бизнеса с образованието, като подчерта, че се подготвя съвместна инициатива с Технитечския университет в Пловдив за изготвяне на специалности, необходими на бизнеса в региона. 

Лидерите в родното производство и с постижения на международния пазар като БЕЛЛА България, Рефан, МАКС Европа, както и един от най-мащабните инвеститори у нас - Кепитъл Холдинг Груп АДСИЦ, също получиха заслужени отличия. 

Един от водачите в корпоративната сигурност - ДАИКС ООД, си тръгна с Бизнес Оскар. Фирмата осъществява дейност на територията на цялата страна и е водеща охранителна компания в Пловдивска и Пазарджишка област.
Освен почетни статуетки и грамоти, гостите получиха луксозни подаръци от козметичния лидер Рефан и от парфюмерийна верига Ди енд Пи. Спонсори на събитието бяха лидерите в хранителната индустрия - Деликатес Житница и фирмата за енергийни обследвания и одити Енеркон ЕООД. 
Гостите извиха празнично хоро с песните на фолклорната звезда Поли Паскова, както и с танцьорите от ансамбъл Антик. Звездата от телевизионния формат "Пееш или лъжеш" Начо Паскал, който бе и водещ на събитието заедно с журналистката и ПР Патриция Кирилова, закри церемонията с латино-хитове. 
 
Ето и  призьорите в съответните категории: 
Голяма община с най-голям принос в развитието на бизнеса 2017 - ПЛОВДИВ
Малка община в подкрепа на бизнеса 2017 - МИРКОВО 
Иновации във връзката бизнес и образование 2017 - Тракия Икономическа Зона
Проспериращ бизнес и икономически растеж 2017 -  КЦМ 2000 Груп 
Корпоративна и социална отговорност 2017 - БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ АД
Устойчиво развитие на бизнеса 2017 - МАКС ЕВРОПА 
Инвестиции в бизнеса 2017 - КЕПИТЪЛ ХОЛДИНГ ГРУП АДСИЦ
Инвестиции и иновации в развитието на бизнеса 2017 – РЕФАН БЪЛГАРИЯ
Корпоративна сигурност 2017 - ДАИКС ООД
Цялостен принос в развитието на бизнеса 2017 - ОСКАР-ЕЛ ЕООД 
Снимки  VIP COMMUNICATION