Банер
Лидерът в индустрията - КЦМ 2000 Груп, с номинация от Бизнес Оскарите

Кандидат за статуетките на VIP Business Awards 2017 е и фирма ДАИКС ООД

Един от лидерите в българската индустрия - КЦМ 2000 Груп, получи заслужена номинация от Бизнес Оскарите, които ще бъдат връчени тази вечер в Пловдив.

 Церемонията VIP Business Awards 2017, организирана за трета поредна година от VIP COMMUNICATION, ще обедини значимите постижения в икономиката ни на 9 март 2017 г. от 20 ч в зала Амбасадор на хотел Рамада Пловдив Тримонциум. Официален домакин на събитието е лидерът в индустриалното ни развитие - община Пловдив.
Като един от най-големите индустриални холдинги в България, изграден изцяло с български частен капитал, КЦМ 2000 Груп е ключов участник в икономическия живот на страната. В основните сектори на Групата - рудодобив и преработка на минерални суровини, производство на крайни метални продукти, комплексен индустриален и стопански сервиз, технологичен инженеринг и търговия, работят повече от 2 500 човека.
Днес КЦМ е марка – стандарт за изключителен професионализъм, висока степен на социална отговорност и лоялно партньорство. Това е модерна бизнес структура, изградена и функционираща по европейски стандарт, с висока ефективност на управление на своите бизнес единици.
Бизнесът на КЦМ 2000 Груп е диверсифициран и обединява в себе си различни по формат и дейност фирми с обща цел за развитие и просперитет в национален и световен мащаб. Тясното сътрудничество между тях спомага за успешното развитие на подходяща бизнес среда, повишена конкурентоспособност и реализиране на печеливш растеж на Групата.
Един от лидерите в корпоративната сигурност - ДАИКС ООД, също щурмува Бизнес Оскарите. Фирмата осъществява дейност на територията на цялата страна и е водеща охранителна компания в Пловдивска и Пазарджишка област. От създаването си през 1992 г. генерира и внедрява иновации в корпоративната сигурност, които я извеждат на челните места в тази област. Със своите над 25 години опит и благодарение на силно мотивирания мениджърски екип и своите над 700 служители от всички сектори.
Фирмата развива следните дейности: Всички видове охрана, автомобилен парк от над 150 автомобила, 24–часови мониторинг центрове за приемане и реагиране на сигнали от обекти за охрана, над 50 денонощни патрулни екипи за реакция до охраняваните обекти и над 20 технически екипи за поддръжка. А също проектиране, инсталиране, монтаж и поддръжка на сигнална и охранителна техника – пожароизвестяване, видеонаблюдение, компютърни мрежи и комуникационни системи. За обучението на служителите си фирмата разполага с модерен Център за професионално обучение.
Специално отличие за връзката на бизнеса с образованието ще получи утре по време на церемонията за Бизнес Оскарите „Тракия икономическа зона“ /ТИЗ/ - най-мащабната индустриална зона на България. Екипът на „Тракия икономическа зона“ организира първите по рода си срещи между бизнеса, учебните заведения и институции, местната и държавната власти.
Достоен пример за една изпълнена не американска, а българска мечта, също влиза в оспорваната надпревара за Бизнес Оскарите - стартирайки дейността си с екип от трима души, за повече от 10 години „ОСКАР-ЕЛ“ се развива до компания с над 100 служители и собствена модерна производствена база, за постигане на световно качество в проектирането и производството на ел. табла.
Сред номинираните за Бизнес Оскарите са и лидери в производството с международен пазар като БЕЛЛА България, Рефан, както и един от най-мащабните инвеститори у нас - Кепитъл Холдинг Груп АДСИЦ.
Една от най-бързо развиващите се малки общини в България - Мирково, която успешно подпомага и бизнеса в региона, получи заслужена номинация от Бизнес Оскарите.