Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Публична дискусия в хотел „Маринела“ за "Въздвижение на Светия Кръст Господен"

От хотела представиха проекта за църквата "Въздвижение на Светия Кръст Господен"

Управата на хотел Маринела представи проекта си за църквата "Въздвижение на Светия Кръг Господен", информират от ПРофайл.

Собствениците на емблематичния за квартал Лозенец и за град София хотел, Ветко и Маринела Арабаджиеви, са основен инвеститор в реконструкцията и строежа на църквата между булевард „Черни връх“ и „Джеймс Баучер“.

На организирана от тях дискусия днес в зала ЕFE бяха поканени граждани, политици и представители на бизнеса от район Лозенец.

На нея изненадващо обаче не се появи, нито кметът на район Лозенец Любомир Дреков, нито архитектът Звезделина Владимирова.

От управата на "Маринела" коментираха, че за събитието са били разспостранени плакати, канещи всички жители на Лозенец за участие в дискусията. Логично това включва, както кметът, така и главният архитект на района. Освен, че никой от тях двамата обаче не се появи, общината дори не изпрати свой представител за участие в разговора с гражданите. Част от тях дори възроптаха срещу липсата на Дреков, като обявиха поведението му за безотговорно.


Единствен на сбирката дойде бившият общински съветник и кандидат за кмет на район Лозенец от БСП Румен Георгиев. Според Георгиев, изграждането на църквата на Кръста е важна част от живота на хората от квартала. Той предложи също, да бъде развита идеята му за цялостно видео наблюдение на Лозенец, като първоначално камери трябва да бъдат поставени пред всички училища и детски градини в района.

„Наскоро заедно с председателят на Асоциацията охранителните фирми бях при Йорданка Фъндъкова и предложих подобна организация за видео наблюдение постепенно да се въведе в целия град“, каза още Румен Георгиев.

Отец Василий пък благодари на семейство Арабаджиеви за инвестицията и подкрепата, като подчерта, че завършването на църквата е важен компонент от историческото наследство, духовния религиозен живот на столичния квартал,допълват от ПРофайл.

Националният директор на „Хотелски дейности“ на „Виктория Груп“ Калоян Николов пък каза, че очевидно редовните срещи са с жителите на района са важни, както за самите тях, така и за управата и собствениците на хотела, като подчерта, че смята да превърне тези срещи в редовни.