Банер
България, Турция, Македония и Албания - финалисти за престижните награди Balkan Awards for Tourism Industry 2016

Посланици, министри и депутати връчват статуетките днес в хотел Премиер Бест Уестърн в София

Общини, хотелиери и туристически компании от България, Турция, Македония и Албания са сред финалистите за престижните награди за Балканска туристическа индустрия. 

Второто издание на годишните награди Balkan Awards for Tourism Industry 2016 ще се проведе в четвъртък в хотел Premier Best Western София, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.
Една от най-луксозните хотелски вериги на Балканите - Regnum, която посреща туристи от Анталия до Банско, е сред финалистите за наградите днес. Македонският туроператор My Travel също достигна до финала, както и една от бързо налагащите се Балкански дестинации - албанската ривиера и "Инфо Албания Туризъм".
Една от най-големите международни туристически компании в световен мащаб с над 90 офиса в 33 страни - TEZ TOUR, е сред номинираните от престижните награди за Балканска туристическа индустрия. Основана през 1994 г., с офис в София от 2005 г., в момента обслужва 3 млн. туриста годишно в над 15 дестинации по цял свят, сред които Италия, Гърция, Кипър, Испания, Франция, Русия, Австрия, Андора, Турция, Египет, Дубай, Малдиви, Шри Ланка, Тайланд, Мексико, Куба и Доминиканска република.
Вътрешният туризъм в България също е част от портфолиото на Тез Тур – компанията има сключени договори с над 350 хотела в България (градски, СПА, морски, планински, голф) и през последните години има реализирани над 300 000 нощувки на сезон.
Един от най-предпочитаните бизнес хотели в София - четиризвездният “Даунтаун”, също получи престижна номинация от Балканските награди за туристическа инудстрия. Освен с отлична централна локация, близо до основните финансови институции, исторически забележителности и туристически атракции и до Националния Дворец на Културата, хотелът се отличава с характерен външен облик и съчетава домашен уют с впечатляващ вътрешен дизайн, елегантност и спокойна атмосфера.
Община Пловдив, която все по-успешно се развива като водеща дестинация за културен, събитиен, винен и религиозен туризъм в страната, заслужено бе номинирана в категоря Лидер в туризма на Балканите от второто издание на престижните награди Balkan Awards for Tourism Industry 2016.
Община Асеновград също получи достойна номинация от Балканските туристически Оскари в категория Културен туризъм. Сред номинираните е и община Приморско с нейните древни културно-исторически богатства. Както и най-големият град в Северозападна България - Враца.
Една от най-големите и най-бързо развиващите се хотелски вериги в България - Грифид Хотели, също влиза в надпревара за престижните статуетки. Сред номинираните е и четиризвездният „Каменград” Хотел & СПА, част от веригата „Тракийски хотелиери", както и един от най-предпочитаните планински хотели у нас и на Балканите - Апартхотел Лъки Банско. Бутиковият хотел 8 ½ Luxury Art Guest House, който се превърна в любимо място на звезди от цял свят, също е финалист в престижната класация.
Най-романтичният град на Балканите - Созопол, влиза в надпреварата за Балканските туристически Оскари с изградения в стила на средновековна базилика хотелски комплекс - „Вила Византия”. И петзвездната бутикова “Вила Вучев” във Велинград, която получи престижна номинация и от конкурса World Luxury Hotel Awards за 2017 г., също участва в битката за Балканските туристически Оскари.
Подробности тук: http://vipcompr.com/balkan-tourism-industry-awards-2016/