Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

И община Враца щурмува Балканските туристически Оскари

 Най-големият град в Северозападна България - Враца, получи заслужена номинация в категория Фестивален туризъм от годишните награди за Балканска туристическа индустрия. 

Второто издание на годишните награди Balkan Awards for Tourism Industry 2016 ще се проведе в четвъртък в хотел Premier Best Western София, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.За първи път тази година Община Враца, съвместно със Сдружение „Лудогорие 2012“, организираха Национален фолклорен събор „Леденика“.
Съборът има за цел да съхрани и популяризира традициите и културните ценности на Врачанския край като място на дълголетна история. Танцови състави, дуети, индивидуални изпълнители, групи от 55 населени места се изявявиха на сцените на събора. Бе представена възстановка на легендата за Вълкашин войвода, а вечерта гостите се наслаждаваха на уникалния за страната ни нестинарски танц.
Пресъздаването на Северняшка сватба е кулминацията на събора. Младоженци посрещат над 1 500 гости, всички облечени в народни носии.
Разположен е в подножието на Врачанския Балкан и на около 112 км северно от София градът е надарен от природата с разнообразни пещери и високи планински стени от Алпийски тип.. Над Враца величествено се извисява най-високият непостоянно течащ в България - водопад „Скакля“-141 м.- красив през всички сезони. Историческият музей, разположен на площад „Христо Ботев”, пази разнообразие от находки и експонати от античността и Средновековието. Сред тях е Тракийското Рогозенско съкровище - едно от най- големите антични съкровища, откривани някога в Европа и включено в изложбата за богатства на България, представени в Лувъра, Париж.
Не на последно място Враца е градът на поета-революционер Христо Ботев, откъдето тръгва Националният туристически поход до връх Околчица по време на Ботевите дни.
И Община Пловдив, която все по-успешно се развива като водеща дестинация за културен, събитиен, винен и религиозен туризъм в страната, получи престижна номинация за Лидер в туризма на Балканите от второто издание на престижните награди Balkan Awards for Tourism Industry 2016.
Община Асеновград също получи достойна номинация от Балканските туристически Оскари в категория Културен туризъм.
Асеновата крепост без съмнение е най-интересният и просъществувал най-дълго време паметник на културата в Асеновград – с хронологични граници от старожелязната епоха до началото на 15 век. Сред номинираните е и община Приморско с нейните древни културно-исторически богатства.
Една от най-големите и най-бързо развиващите се хотелски вериги в България - Грифид Хотели, също влиза в надпревара за престижните статуетки. Сред номинираните е и четиризвездният „Каменград” Хотел & СПА, част от веригата „Тракийски хотелиери", както и един от най-предпочитаните планински хотели у нас и на Балканите - Апартхотел Лъки Банско. Бутиковият хотел 8 ½ Luxury Art Guest House, който се превърна в любимо място на звезди като носителят на Грами Кърт Елинг, холивудският режисьор с български корени Тед Кочеф, снукър легендите Рони О’Съливан и Марк Селби,джаз звездата Ричард Бона, , също получи заслужена номинация от годишните награди за туризъм на Балканите.
Най-романтичният град на Балканите - Созопол, влиза в надпреварата за Балканските туристически Оскари с изградения в стила на средновековна базилика хотелски комплекс - „Вила Византия”. И петзвездната бутикова “Вила Вучев” във Велинград, която получи престижна номинация и от конкурса World Luxury Hotel Awards за 2017 г., също участва в битката за Балканските туристически Оскари.
Подробности тук: http://vipcompr.com/balkan-tourism-industry-awards-2016/
Организаторът на церемонията ВИП Комюникейшън, има зад гърба си куп престижни събития, като Националните награди за значими постижения в бизнеса и на церемониите за луксозно строителство, архитектура и дизайн, Националните медицински награди, Годишните медийни награди и други.