Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

БГ-хотелска верига в Черноморското Топ 5 с номинация от Balkan Awards for Tourism Industry 2016 Церемонията е на 1 декември в София

 Една от най-големите и най-бързо развиващите се хотелски вериги в България - Грифид Хотели, получи номинация от годишните награди Balkan Awards for Tourism Industry 2016 в категория Инвестиции в Туризма.
Второто издание на конкурса ще се състои на 1.12. 2016 г. от 20 ч. в хотел Premier Best Western София, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.

Една от най-предпочитаните български марки за чуждестранните туристи е създадена през 2006 година. Към нея принадлежат шест хотела в к.к. Златни пясъци: „Арабела“, „Болеро“, „Вистамар“, „Метропол“, „Фореста“ и „Енканто Бийч“. А през 2016 г. фирмата инвестира 29 мил. лева в придобиването на хотелски комплекс „Изгрев-Обзор“. "Хотелско мениджърска компания“ ЕООД продължава да инвестира в обновяването и модернизацията на придобития хотелски комплекс. Сградата предстои да бъде разделена на две части: настоящият хотел „Изгрев“ ще бъде интегриран в семейството на Грифид хотели с името „Grifid Encanto Beach“, докато хотел „Обзор“ ще продължи да функционира под немския бранд SENTIDO като „SENTIDO Marea“.
Вече се извършва пълна реконструкция на Обзорската част от комплекса, като инвестицията е на стойност 5 милиона лева. Ремонтните дейности ще приключат през май 2017 г.
Комплексът е разположен в северната част на к.к. “Златни Пясъци”, в непосредствена близост до морския бряг, на 18 км от град Варна и на 28 км от летище Варна. Хотелският комплекс ползва широка плажна ивица с фин и чист пясък. В близост има терен за плажен волейбол и разнообразни водни спортове. От летен сезон 2013 „Изгрев-Обзор“ е част от международната хотелска верига SENTIDO Hotels & Resort с името “SENTIDO Golden Star”.
Комплексът се състои от два еднакво обзаведени, изцяло климатизирани и свързани с топла връзка хотела с просторни фоайета, лоби барове, заведения за развлечение и хранене, магазини, валутни бюра, фризьорски салон, два открити и един закрит басейни с минерализирана вода, паркинг.
Настаняването е в 487 уютни фамилни, двойни и единични стаи и 22 луксозни апартамента. В комплекса са разположени два ресторанта и барове за всеки вкус. Както и с няколко бара и нощен клуб.
Обектът има Балнео-СПА център, оборудван с модерна апаратура от водещи немски фирми, и две конферентни зали, едната от които разполага с 220 места и кабини за симултантен превод, а другата е с до 16 места.
Четиризвездният „Каменград” Хотел & СПА, част от веригата „Тракийски хотелиери", също влиза в надпреварата за Балканските награди за туристическа индустрия. Той е номиниран в категория "Успешно утвърждаване на гр.Панагюрище като дестинация за спа, конферентен и културен туризъм чрез „Каменград” Хотел&СПА".
Един от най-предпочитаните планински хотели у нас и на Балканите - Апартхотел Лъки Банско, също получи заслужена номинация от годишните награди Balkan Awards for Tourism Industry 2016.
Подробности тук: http://vipcompr.com/balkan-tourism-industry-awards-2016/
Организаторът на церемонията ВИП Комюникейшън, има зад гърба си куп престижни събития, като Националните награди за значими постижения в бизнеса и на церемониите за луксозно строителство, архитектура и дизайн, Националните медицински награди, Годишните медийни награди и други.