Банер
62-рия Европа Лайънс Форум се откри с огнено щоу

 Дегелати от 42 нации присъстваха на стилното и запомнящо се откриване на Европа Лайънс Форум 2016, София.
Зала 1 на НДК се оказа тясна да побере възторжената публика от Лъвици и Лъвове от цял свят, които бяха посрещнати с пожелания за „добре дошли“ от млади и даровити фолклорни, музикални и балетни таланти. Всички гости и домакини аплодираха продължително на крака колоритния и емоционален спектакъл.

В официалната част, членовете на световното Лайънс движение бяха поздравени с приветствени слова от кмета на град София, госпожа Йорданка Фандъкова, омбудсмана на Република България, госпожа Мая Манолова, председателя на БЧК, господин Христо Григоров, международния президент на LCI, уважавания господин Робърт Корлив и господин Петър Маламов – председател на хост комитета на Европа Лайънс Форум 2016, София и ПДУ на АЛК, Дистрикт 130,България.
Вечерта завърши с грандиозно огнено шоу, посветено на 100 годишнината от създаването на международното Лайънс общество, исторически възникнало в САЩ, откъдето идеята на неговия първи патрон, господин Мелвин Джоунс завладява сърцата, умовете и таланта на 1 милион Лайънс членове, да работят за благото и в името на хората и да творят добри дела.
Чрез мотото „Ние служим“, най-голямата хуманитарна организация в света, Лайънс клуб Интернешънъл е постоянен и непоколебим помощник на нуждаещите се, във всяка точна на света.