Банер
Юбилейният 25 Европейски Лайънс музикален конкурс „Томас Кути“ завърши.

След оспорвана и много заплетена интрига, 19 млади цигулари от цяла Европа показаха своите музикални качества и заложби, на сцената на Европа Лайънс Форум.
Международно жури, в състав проф. Ангел Станков, проф. Дора Бръчкова, проф. Йосиф Радионов, проф. Атанас Славчев и г-н Томас Шрьодер определиха 6-те финалисти от Израел, Швейцария, Румъния, Франция,Белгия и България. 

Страната домакин на Европа Лайънс Форум винаги има привилегията да посочи инструмента, с който младите музиканти ще се състезават. Лъвовете от АЛК, Дистрикт 130 България цигулката.
Публиката в зала 6 на НДК аплодира талантливите цигулари многократно, продължително и на крака. Младежите представи музикална тема по избор, всяка от които бе със силно заплетени музикални мотиви и достойни за изпълнение от признати виртуози. След оживени професорски дискусии, победителите са:
Специална награда – г-ца Слава Атанасова от България, с участие в Азия Лайънс музикален конкурс 2017, Киргистан
Първа награда – 3.500 EUR отива при г-н Антъни Форни, представящ Швейцария и Лихтенщайн
Втора награда - 2.000 EUR е за г-ца Шарлот-Салуст Бридоа от Франция.
Трета награда - 1.000 EUR е за г-н Флорис Уйлям от Белгия.
В приятелска среда, победители и победени пиха шампанско, за здравето и добрия звук на нейно величество Цигулката, както и за приятелството и добрите Лайънс взаимоотношения и партньорство.