Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Най-голямата и модерна мелница в България и марката „София МЕЛ“ с юбилей

Най-популярната марка брашно в България, с 99% разпознаваемост и 59,4% пазарен дял
в стойност, е подготвила редица изненади за своите потребители. По повод юбилея ГудМилс България ще инвестира над 5,5 милиона лева в производствения си парк в София. Средствата ще бъдат вложени в редица съвременни системи и технологии, които ще подобрят производствения процес във фабриката и лабораторията на компанията, гарантирайки ефективност във всички процеси за поддръжка на гарантирано високо качество на богатата си палитра от продукти.

През 2016 г. най-модерната и голяма мелница в България, която произвежда марката „София Мел“ отбеляза 30-годишен юбилей. Мелницата е създадена с решение на Министерския съвет през май 1986 г. със 100% държавна собственост. През 2000 г. мажоритарният пакет от акции е придобит от гръцкия мелничарски холдинг Лулис Груп, който преименува завода на „София Мел“ и поставя началото на най-разпространената марка брашно в България. През май 2009 г. австрийското дружество LLI Euromills придобива 100% от капитала на дружеството и три години по-късно едноличният собственик на капитала се преименува на GoodMills Group. От този момент до днес компанията не спира да инвестира в нововъведения и подобрения на производствените процеси, въвежда съвременни технологии, прави реконструкции и модернизация с цел подобряване качеството на продуктите, обучение на екипи и избор на най-добрите суровини за своята продукция.

ГудМилс България предлага 17 различни потребителски продукта
Сред тях са пълнозърнесто пшенично брашно, основни пшенични брашна, специални пшенични брашна – за производство на баници, козунаци, кроасани, бисквити и вафли, пандишпани и други сладкарски изделия. По повод своя 30-ти рожден ден компанията е подготвила редица изненади за своите потребители, с които им благодари за подкрепата през годините. Една от тях е и онлайн базираната игра „Вкусен юбилей“. С нея компанията кани 3-те поколения български потребители, израснали с вкусните ястия, приготвяни от брашната „София Мел“, да развихрят своето въображение и да покажат техните традиции в кухнята, споделяйки различни рецепти. Певицата Деси Добрева лично ще връчи 3 специални награди на най-оригиналните и интересни предложения.
ГудМилс България е международна компания, създадена на основата на българската традиция и съчетава 30-годишен опит в мелничарството с модерни технологии, високо качество и международен опит. Продуктите с марка „София Мел” са синоним на най-високо качество, а в гамата индустриални се предлагат и специални брашна, произведени по качествени показатели, зададени от клиента. Предприятието има своя модерно оборудвана лаборатория, в която се окачествяват приеманото зърно, произвежданите млечни продукти и готовите брашна.
Съобщи А. Титянова