Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Eротика и екшън във фестивала One Dance Week

Съвършени тела и първични инстинкти завладяват сцената на Дом на културата "Борис Христов" в Пловдив. Осмото издание на One Dance Week представя 9 спектакъла от три континента – Европа, Азия и Америка. Първият уикенд от международния фестивал за съвременен танц и пърформанс, който продължава до 1 ноември представи спектакли от Испания и Корея.

Фестивалът бе открит от носителя на Националната награда за танц на Испания за 2014 г. – компанията Daniel Abreu, който разкрива предсказуемия реактивен свят на човешките импулси. Спектакълът „Животно“ разказва за дълбините на човешкото съзнание и първичните инстинкти. Петимата танцьори, заедно с хореографа Даниел Абреу, използваха езика на танца, за да предадат чрез съвършените си тела естетското усещане за еротика. В спектакъла се смесват танц и екшън, инспирирани от текстовете на един от най-големите драматурзи на нашето време - Марина Вайнер.
На пловдивска сцена танцуваха новаторите на корейската съвременна танцова сцена. Спектаклите „Деформация“ и „Джентълмен“ бяха представени от своите създатели – прогресивните корейски хореографи Кил Сео-Янг и Ким ДжаеСеунг. Специфично за корейската школа е дълбоката връзка с традициите, които обаче биват представяни пред публиката по един съвременен и вълнуващ начин. Представлението „Деформация“ печели първа награда за хореография на престижния сеулски танцов конкурс „Сцена на млади хореографи“ през 2013 г. , съобщи сайтът "Фестивали и събори в България" - fest-bg.com.
Гостуването на Кил Сео-Янг и Ким ДжаеСеунг се случва в партньорство с Международния фестивал за хореография в Сеул.
Билети за спектакъла могат да бъдат закупени на цена от 10 лв., а специалниятн Фестивален пас, който дава достъп до всички спектакли, е на цена от 40 лв.
Фестивалът за съвременен танц и пърформанс ONE DANCE WEEK се организира от Фондация ЕДНО за култура и изкуства в подкрепа на Пловдив 2019 | Европейска столица на културата и в партньорство с Община Пловдив и Фондация „Америка за България”.
ONE DANCE WEEK благодари за финансовата подкрепа на Българо-швейцарска програма за сътрудничество, Национален институт за изпълнителски изкуства и музика на Испания (INAEM), Институт Сервантес София, Посолство на Кралство Испания в България, Посолство на САЩ в България, Гьоте-институт, Чешки Център, Министерство на културата на Република България, Международния фестивал за хореография в Сеул.
ONE DANCE WEEK е част от „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ (ЕФФЕ).
Повече информация за спектаклите и програмата на ONE DANCE WEEK: http://edno.bg/one-dance-week-2015/festivalat.
Антоанета Титянова