Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

ПП РЗС представи кандидатите си за кметове на населени места в Община Сандански, общо 24 души

Имената им бяха обявени лично от лидера на партията Яне Янев.

1. За кмет град Мелник - Илия Николаев Василев, роден на 16.12.1983 г.

Илия е дипломиран инжинер от Университета по приложни науки в град Бремерхафен, Германия. Ръководил е една от големите фабрики за метални конструкции в България.

2. За кмет на село Враня - Ангел Атанасов Велков, роден на 20.06.1975 г.

Ангел е завършил кулинарство в София, занимава се със земеделие. Той вижда като свой приоритет в селото да има повече на работни места, както и подобряване на пътната инфраструктура.

3. За кмет на село Вълково - Сандо Йорданов Бойчев, роден на 18.10.1953 г.

Сандо завършва средното си образование в София, Техникум по промишлен монтаж. Работил в "Пътно управление", Сандански и в Пресевната. Работи след това в София, в сферата на строителството. Бил е кмет на Вълково, като по време на мандата си осигурява финансирането за канализацията (1.7 млн. лв.), както и за моста по бедствия и аварии (100 000 лв.). Благодарение на опита си и компетенции Сандо може да бъде много полезен на селото си. Желае да продължи работата си по инфраструктурата на селото - подмяна на водопровода, асфалтиране на улиците, довършване на черквата и площадката на детската градина. Поради липсата на читалищна сграда, за съпомещаващите се кметство и читалище, желае да се подобри базата. Погрижил се е за покрива на сградата и ще продължи работата си там, като се я остъкли и обзаведе, за да се осигури зала.

4. За кмет на село Дамяница - Иванка Боянова Куртова, родена на 15.06.1982 г.

Иванка Боянова Куртова, известна в селото като Буйнова - по баща и по нрав. Тя е майка на двама сина, завършила е право във Варненския свободен университет. Има квалификация по специалността "Подобряване качеството на туризма". Работила е в държавната администрация и като управител на един от големите хотели в Сандански. Иванка е силна, инициативна, смела и изцяло преданна на идеята Дамяница да бъде село с обновена детска градина, с чисти и реконструирани улици и тротоари, с уютен и сигурен детски кът и още много нейни инициативи, за които ще чуете лично от нея в идващите няколко месеца.Джигурово - Кирил Георгиев Димитров 13.06.1995

5. За кмет на село Джигурово - Кирил Георгиев Димитров

Кирил е семеен, с три деца. През 1978г. завършва СПТУ по Добив и обработка на мрамор, Сандански. Има опит в сферата на сладкарството и хлебопроизводството, както и стаж към "Воден синдикат" и "Напоителни системи". Спомага за възстановяването на читалищната сграда в с. Джигурово. Сега се занимава със земеделие. Негови приоритети за Джигурово са превенция на авариите по ВиК мрежата, за да имат хората постоянно питейна вода, както и подобряване на водоснабдяването за поливни цели. Асфалтиране на пътя до храма, по-често събиране на отпадъците от сметопочистващата фирма и изграждане на спортна площадка за младежите в селото са другите негови проиритети.

6. За кмет на село Калиманци - Илия Георгиев Пъхлев, 05.08.1957 г.

“Имам честта да представя за село Калиманци кандидатурата на Илия Георгиев Пъхлев,семеен с две деца. Работил е в “Кремиковци” и в сферата на строителството. Приоритети за Калиманци са инфраструктурата, да се подсигури достъб до бърза помощ и редовен транстпорт до селото.

7. За кмет на село Катунци - Филчо Павлов Чорбаджийски, роден на 18.04.1969 г.

Филчо е женен, баща на едно дете. Има висше образование, бакалавър "Финанси" във Великотърновски университет. Работел е в ТПК "Катунци", "Медика" (поддръжка на машини), Резиденция “Св. Врач” - началник охрана. В сферата на сигурността е работил и в големи казина. Занимава се и със земеделие. За него е важно в Катунци да се създадат малки и средни стопанства с помощта на еврофондовете, както и да се ползва общинския фонд земя.

8. За кмет на село Ласкарево - Евелина Димитрова Граматикова, родена на 08.10.1965 г.

Евелина има подкрепата на целия екип на Общинската организация на ПП РЗС, не присъства на събитието поради тъжно събитие в семейството.

9. За кмет на село Лебница - Стоян Нушков Дюлгеров, роден на 07.07.1953 г.

Стоян е завършил специалността "Елетрооборудван"е в Техникум по селско стопанство. Работил е в КРЕА, повече от 10 години, а след това - в сферата на сигурността (14 год.). Занимава се и със земеделие. Желае да се започне изграждане на канализацията за селото, за да се започне нов водопровод и асфалтиране на улиците. Според него е важно да се изградят още: нова хладилна база и борса за земеделската продукция, Обществен център и Спортен център за младите, електрофициране от въжения мост до селото, за да се прибират хората от работа спокойно. Административен приоритет за Стоян е изясняването на статута на земите, за да се помогне на земеделците с кандидатстване за субсидии.

10. За кмет на село Левуново - Венцислав Димитров Петров, роден на 19.01.1969 г.

Венцислав е семеен, с две деца. Учил в Електротехникума в Банско и Югозападен университет, Благоевград. Има 17-годишен опит в поддръжка на машини. Желае хората да участват повече в делата на селото си, да обсъждат заедно, какво е необходимо на всички, както и да им се дава отчет за извършеното.

11. За кмет на село Лешница - Мирослав Менчев Тачев, роден на 03.01.1959 г.

Мирослав e семен, баща на две деца. Завършил Селскостопански техникум в Разлог и средно специално образование - "Двигатели с вътрешно горене". Благодарение на предприемчивостта си е добил богат опит в сферата на обслужването. Приоритети за Лешница, счита Милослав, са волейболно игрище за младежите и ВиК мрежата. Има нужда от обществен център, където младите да могат да се събират.

12. За кмет на село Лиляново - Димитър Марков Мичев, роден на 30.07.1966 г.

Димитър е семеен, с две деца. Завършил е Селскостопански техникум. Има опит в сферата на сигурността и е бил държавен служител. Приоритет за селото са реконструкция на улиците и корекция на реката.

13. За кмет на село Ново Делчево - Илиян Георгиев Илиев, роден на 25.12.1984 г.

Илиян е млад човек, но с много опит - завършил е средно образование със специалност "Техник-организатор в машиностроенето", след което - "Славянска филология, чешки език", магистър. Специализира един семестър в Прага, Карловски университет. През 2011 г. се кандидатира за кемт на Ново Делчево (втори, със 140 гласа, не му достигат 20-30 гласа за балотаж). Работи в Спортно училище, където е управител и заместник директор по административна и стопанска дейност. Има лиценз за футболен съдия, спортът е негова страст, мотивиран е да подкрепи отбора на Ново Делчево и възможността да се развива селски спортен туризъм. Желае да се осигури пространство, където да се събират и младите и възрастните, защото нямат читалище, а пенсионерите в Ново Делчево се събират по спирките. Училището, според него също е подходящо за изграждане на спортни съоръжения.

14. За кмет на село Петрово - Любомир Георгиев Терзиев, роден на 12.06.1955 г.

Любомир е семеен, с 2 деца. Завършил средно специално образование в Техникум по електропромишленост в Банско. Бил е 18 години домакин на Дом за деца с умствена изостаналост в Петрово и е професионален приемен родител. За да се възтанови земеделието, иска да се осигури постоянна вода за напояване. Желае да се поддържа гробищния парк и озеленяването на селото.

15. За кмет на село Пирин - Георги Атанасов Влахов, роден на 05.02.1967 г.

Георги е завършил СПТУ "Никола Парапунов", Благоевград. Работил е в Горско стопанство и в строителството - Благоевград и София. Зарвъща се в село Пирин и се заема с поддръжката на черквите "Св. Никола" и "Св. Дух". Най-належащ приоритет за него е водоснабдяването. Иска да се направи еко пътека Пирин - Св. Троица - Яворова дупка - Земерока Дупка, както и мост от Долната махала - към болницата.

16. За кмет на село Плоски - Христо Димитров Манолев, роден на 13.02.1977 г.

Христо е завършил специалност "Техник лесовъд", в Банско, през 1995 г. Има над 10 години опит като лицензиран лесовъд в частни фирми. През мандат 2007-2011 е кмет на село Плоски и осигурява частно дарение за ремонт на детската градина. Към момента е земеделски производител. Приоритет за него е подмяната на старите тръби на водопровода и канализацията, както и поставяне на нови - в периферията на селото. Иска да възстанови проекта си за изграждане на Център за възрастни хора и да осигури медицинска грижа на място. Най-належащото за него е обезопасяването на пътя до селото с камери, мантинела и осова линия.

17. За кмет на село Поленица - Ивайло Руменов Мицев, роден на 16.11.1979 г.

Ивайло е роден в Поленица, семеен, с две деца. Завършил Техникум по енергетика в град Радомир. Ивайло показва своята упоритост и трудолюбие всеки ден, като започва работа по семейния бизнес - производство и търговия на тестени изделия - още преди изгрев слънце. Неговите приоритети за селото са: изграждане на спортна площадка и стадион, нова училищна сграда, обновяване на пътната инфраструктура.

18. За кмет на село Склаве - Ангел Благойчев Мазгалов, роден на 08.03.1984 г.

Ангел е семеен, с една дъщеря. Студент е в ЮЗУ, специалност "Филмово и телевизионно операторство". Консултант е в "Техномаркет". За сигурността на селото вижда като решение изграждането на видео наблюдение и подсилване на структурите на МВР с граждани-доброволци, обучени за целта. Основен приоритет е подмяната на 50-годишния водопровод и привличане на инвеститори за обновяване на ПСК "Спартак", сградата на бившия стол, ФК "Спартак-Склаве" и Аптеката.

20. За кмет на село Спатово - Петър Николов Янаков, роден на 19.10.1974 г.

Петър е завършил Техникум по икономика в Луковит, специалност "Икономист-счетоводител" и магистър "Психология" от ЮЗУ. Владее руски и английски език, работил е в сферата на софиалносто подпомагане. Основен проритет за него са канализацията на селото и сградите на читалището и кметството, които се рушат. Желае да се реконструира банята с минерална вода и да се направи спортна площадка в близост до нея.

21. За кмет на село Струма - Миглена Асенова Петрова, родена на 12.11.1992 г.

Миглена е завършила Земеделска гимназия в Сандански, специалност "Лозаро-винар". В момента работи в сферата на туризма.

22. За кмет на село Хотово - Велин Цанков Антов, роден на 27.09.1983 г.

Велин е баща на една дъщеря. Завършил средно образование в Гимназия "Яне Сандански". Владее английски, руски и сръбски език, работил е предимно в сферата на сигурността. За Хотово най-спешното, според него, е подобряване състоянието на уилците и канализацията. Той е съмишленик на г-н Янаков от Спатово относно минералните води. Вярва, че трябва да се развива селски туризъм, защото е наличен удобен достъп до селото, както и природните дадености. Желае да се обнови и читалището на Хотово.

23. За кмет на село Хърсово - Стойка Александрова Цанева, родена на 08.04.1989 г.

Стойка е семейна, майка на три деца. Завършва средно образование в Земеделска гимназия и Колеж по икономика и мениджмънт, специалност "Бизнес администрация", през 2010 година. Работи в семейния бизнес - заедно със съпруга си управляват магазин за хранителни стоки, отлеждат и животни. Основен нейн приоритет за селото е водоснабдяването - за питейни нужди и ремонт на покрива на черквата, която към момента е нефункционална. Има нужда от ремонт и на централния път на Хърсово и поддръжка на гробищния парк и зелените площи в селото.

24. За кмет на село Яново - Лиляна Любенова Рибарева, родена на 14.12.1957 г.

Лиляна е семейна, с двама синове. Завършва икономика в Благоевград и дълги години работи като счетоводител. Сега се занимава със земеделие. Г-жа Рибарева ще работи за икономическото развитие и подобряването на инфраструктурата на село Яново.
Гледайте видеото на пълен запис от събитието . https://www.youtube.com/watch?v=9e30yLnmZuw