Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Среща с борда на директорите на Смесения бизнес съвет България -Турция

Председателят на Българо-турския икономически съвет към БТПП Цветан Симеонов се срещна с колегата си Ялчън Егемен, председател на Турско-българския икономически съвет към Борда за външноикономически отношения на Турция /DEIK./

Участие в срещата взеха председателят на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев, търговският съветник към посолството на Турция у нас Емрах Сазак и представители на борда на директорите на Турско-българския икономически съвет.

По време на работната среща бяха обсъдени актуалното икономическо състояние на България и Турция, двустранните отношения и възможностите за развитие на съществуващия потенциал. Отчетена бе необходимостта от по-добра работа на администрацията, участие в повече съвместни проекти и промотиране на стимулите за чуждестранни инвеститори. Участниците в срещата дискутираха и съществуващите проблеми пред бизнеса от двете страни, включително визовия режим и необходимостта от създаването на съвместен граничен контрол.

През 2015 година се навършват 20 години от създаването на Смесения съвет България – Турция. В резултат на подписаното Споразумение за сътрудничество от 1995 г. между БТПП и DEIK, председателите на смесените съвети от двете страни подписаха по време на срещата Протокол, изразяващ съгласието на двете организации да промотират икономическата среда в България и Турция, да информират властите за настъпили проблеми и пречки за осъществяване на бизнес, да подпомагат малките и средни предприятия за намиране на партньори в съответната страна.