Банер
Хербалайф прави опит за поставяне на рекорд на Гинес

Събитието се проведе едновременно в 82 страни на множество локации по целия свят. Целта е да се популяризира здравословния и активен начин на живот. По този начин се отбелязва 35-годишнината на компанията.

Световната компания за хранене Хербалайф подкрепи своите членове в опит за поставяне на нов световен рекорд на GUINNESS WORLD RECORDS® за най-много участници във високоинтензивна интервална тренировка в рамките на 24 часа в 82 държави, сред които и България. Хиляди независими членове на Хербалайф, заедно със своите клиенти, приятели и семейства, организираха тренировки в местните клубове за здравословен начин на живот, паркове и публични места.
У нас, в опита за поставяне на рекорд на Гинес, се включиха над 500 човека от различни градове в страната. Сред тях са София, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Нова Загора, Благоевград и други.
Тренировките в цял свят започнаха сутринта на 7 март в съответното местно време, стартирайки от Оукланд (Нова Зеландия). В събитието участваха много азиатски държави като Китай, Камбоджа, Малайзия, Южна Корея, подкрепени от Европа. Тук подкрепиха инициативата в Русия, Италия, Норвегия, Турция, Румъния и България. В САЩ домакини на инициативата са над 150 населени места, а в Южна Америка най-активнибяха участниците в Пуерто Рико и Мексико.
Освен да промотира активния и балансиран начин на живот, друга основна цел на мащабната инициатива е да набере средства за Фондация „Семейство Хербалайф“ и програмата Casa Herbalife. Тя се подкрепя и финансира от повече от 100 здравни и хранителни програми по света за деца в риск и лошо финансово положение в рискови райони.
„Надяваме се, че тренировката ще вдъхнови общности по целия свят да се упражняват и да зареждат телата си със здравословна храна. Опитът за световен рекорд демонстрира нашата готовност за организиране на смели инициативи, които вдъхновяват хората да подобрят живота си чрез упражнения и правилно хранене,“ сподели Майкъл Джонсън – гл. изпълнителен директор на Хербалайф.
Повече информация за световната компания за хранене, която променя живота на хората със страхотни продукти от 1980 г. можете да откриете на WorldRecordWorkout.com. Хербалайф спонсорира над 250 спортисти, отбори и събития на световно ниво, включително Кристиано Роналдо, LA Galaxy и шампиони в други спортове. Компанията има над 7 400 служителя по цял свят и акциите ѝ се търгуват на нюйоркската стокова борса (NYSE:HLF) с нетни продажби от 4.8 млрд. долара за 2013 г.
Тони Титянова