Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

ТОПКУЛИНАР ДАРЯВА 3300 ЛВ. ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ

Шеф Пеньо Иванов и бизнесдами подпомагат конкурс за хора с ментални увреждания

Топкулинарят шеф Пеньо Иванов, бизнесмени и ВИП-личности събраха 3300 лева на благотворителен търг в помощ на хора с ментални увреждания.

Това се случи на представянето на поетичните стихосбирки от поредицата „Любов една“ на шеф Иванов преди няколко дни.

Средствата бяха набрани от благотворителната продажба на предмети на изкуството, изработени от родни занаятчии и майстори, и ще бъдат дарени за организирането на деветото поредно издание на конкурса за хора с ментални затруднения „Неоткрити красиви надежди” -2015г. /девето поредно издание/, организиран от сдружение „Сияйна зора” – гр. Шумен. На 17 декември лично Пеньо Иванов ще връчи сумата на представител на сдружение „Сияйна зора” в Шумен.

Конкурсът „Неоткрити красиви надежди” дава сцена за изява на хора с ментални затруднения, живеещи в социални домове, защитени жилища или обучаващи се в дневни центрове. Всеки от участниците има възможност да представи себе си и уменията си, посредством общия език на изкуството.

ВИП – гостите на събитието, където шеф Иванов представи най-новата си книга – „Обичам те... и нищо друго няма”, с ентусиазъм се включиха в благотворителния търг. Предметите, изработени от художници и занаятчии, носители на приза „Пазител на традициите”, бяха предоставени на младежкото сдружение Българска история традиции изкуство и етнология – Б.И.Т.И.Е. - партньор на А.Р.И.З.-7 за благотворителната кампания „Лесно е да си добър”. Инициативата в подкрепа на творческите изяви на хора с увреждания стартира през 2013 г.

Пръв бизнесменът Франк Екснер се сдоби с ръчноизработена кожена чанта за лаптоп от майстор Мариета Недкова – пазител на традициите – 2011г. Гобленът „Улица в Пловдив” от Росица Бакалова стана собственост на господин Георги Хрисимов, собственик на салони „Ермитаж”. Картината на Надежда Кутева, дъщеря на известния фолклорист Филип Кутев и носител на приза „Пазител на традициите” – 2010г., отиде при госпожа Славка Каравелова, а ръчно рисувана стъклена ваза – при сем. Косеви. В полза на благотворителната кауза госпожа Каравелова, носител на приза „Бизнес-дама на последните 25 години” откупи за значителна сума и екземпляр от сценария на воденото от Евгени Минчев събитие, с автограф на автора.

Своя принос в благотворителния търг даде и художничката Моника Господинова, като дари своя акварелна картина, която е една от нейните илюстрации за новата книга на Пеньо Иванов „Обичам те... и нищо друго няма”. За нея се пребори госпожа Весела Барбукова. Комплект от събрани съчинения на Чудомир, предостави фондация „Чудомир” гр. Казанлък. Той беше откупен от „вечната Мис България” - Жени Калканджиева.
Съобщи :Пеньо Иванов
Публикува : Виктория Милчева