Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Довършват десетия нов басейн на Бургас, започват единадесети

 Кметът Димитър Николов провери как върви проектът за изграждане на нов спортен корпус при ПМГ/Гимназия за романски езици. Грубият строеж е завършен и започва работата по интериора.

 Освен голяма зала за футбол/хандбал/баскет/волейбол и други по-малки тренировъчни помещения, там ще има нов плувен басейн. Той ще е десетият новопостроен или основно ремонтиран, заработил при управлението на кмета Димитър Николов.
От заварен през 2007 г. един-единствен крайно амортизиран, но действащ басейн в Младежкия културен център, в момента Бургас има 9. Построени са 2 нови в Морската градина /плувен комплекс “Флора”/, 1 на Минерални бани и 1 в ОДЗ “Надежда” в к-с “Меден рудник”. Основно ремонтирани и пуснати в експлоатация са 2 училищни басейна /СОУ “Константин Петканов” в к-с “Меден рудник” и СОУ “Константин Преславски” в к-с “Славейков”/ и 2 в детски градини /ОДЗ “Делфин” в к-с “Меден рудник” и ЦДГ “Андерсен” в к-с “Лазур”/. Цялостна реконструкция претърпя и басейнът в Младежки културен център.
Това доведе до сериозно увеличение в броя на децата, записани да тренират в бургаските плувни клубове. Статистиката показва, че средно на година по 500 деца се научават да плуват само в двата басейна в Морската градина. Тази база започнаха да използват за подготовка силни чужди отбори, което дава възможност на бургаските плувци и ватерполисти да повишават спортното си майсторство, мерейки сили с най-добрите.
“В к-с “Меден рудник” търсенето е голямо, а басейнът в СОУ “Константин Петканов” не стига и за учениците, и за останалите желаещи да го ползват. Затова ще изградим там още един нов покрит басейн”, каза кметът Николов.
Публикува : Виктория Милчева
Съобщи : Община Бургас