Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Пътуващ монах разкрива тайните на Аюрведа на семинар в Пампорово

 Прахладананда Свами ще проведе двудневен семинар този уикенд, 20 и 21 юли, в Лечебен център „Vita Rama“ на Пампорово. Темата е „Аюрведа – науката на живота. Въведение в самолечението“. Прахладананда Свами е пътуващ монах (саняси) в древната традиция на Гаудия Ваишнавизма. Роден e през 1949 г. в Бъфало, щата Ню Йорк. Завършва психология и английски език в университета в Бъфало. Присъединява се към ИСКОН (ISCON - International Society for Krishna Consciousness).

През 1987 г. Прахладананда Свами получава обучение по Аюрведа в Индия при д-р Лиладхар Гупта и д-р Шри Кришна Чайтаня. От 1990 г. Прахладананда Свами оглавява отдела по здравеопазване в Управителното тяло на ИСКОН. Той е дипломиран учител по Айенгар Йога. Практикува Тай-Чи повече от 20 години. Преподава също и Ведическа Астрология, както и Ведическа Философия при интензивните си пътувания в Австралия, Нова Зеландия, Хонг Конг, Русия, Белгия, Испания и Перу.
На Пампорово Прахладананда Свами ще изнесе лекции от 16.30 до 18.30 часа на 20 юли, събота, за „Какво е Aюрведа“, „Елементи в Аюрведа“ и „Определяне на индивидуалната телесна конституция“. На 21 юли, неделя, от 11.00 – 13.00 ч., желаещите ще научат за „Здравословно хранене и дневен режим“ и „Процеса на лечение“.
Пакетът на семинара включва настаняване в Лечебен център „Вита Рама“ на Пампорово и здравословно лечебно хранене - пробиотична житна вода, плодове, салати, пробиотично лечебно кисело мляко от семена и ядки, основни ястия (комбинация от зърнени и бобови храни и зеленчуци) – сосове, дресинги, пастети, бульони, супи, хлябове, крекери, вегански кюфтета, както и традиционни български ястия, приготвени по лечебната технология „Vita Rama“.
Двудневният семинар е безплатен за гостите на Лечебен център „Vita Rama“, които участват в здравословна програма Здраве, Детокс, Отслабване и Жизненост.