Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Шеф Пеньо Иванов журира битки в кухнята

Българският топ готвач отново при бъдещите кулинарни таланти в Поморие за националното състезание за най-добър млад кулинар

След успешната организация на младежкия проект „Жива кулинарна традиция“,

с който обиколи 6 града в страната в откриване на оригинални български рецепти, пресъздадени от младежи, сега шеф Пеньо Иванов, организатор на фестивала „Пъстра трапеза“, отново ще търси млади таланти в кухнята.
Известният с афинитета си към родната кулинария топ готвач получи покана да бъде част от журито в националното състезание „Най-добър млад готвач“, което се организира съвместно от Министерството на образованието, младежта и науката, Международен панаир-Пловдив, Българска асоциация на професионалните готвачи и Българска асоциация на професионалните сомелиери.
От 16-ти до 18-ти март, заедно със свои колеги от Българската браншова камара по туризъм и представители на местния туристически бизнес, шеф Иванов ще трябва да оцени представянето на учениците от Професионалната гимназия по туризъм в Поморие, където се провежда един от регионалните кръгове на надпреварата. Другите са в Пирдоп и Плевен.
Най-добрите трима майстори в кухнята, които успеят да покажат, че се справят едновременно бързо и качествено със задачите на един шеф край печката, ще отидат на националното състезание, което е на 19-ти и 20-ти април.
Всеки от претендентите за званието „Най-добър млад готвач“ ще приготви салата или предястие и основно ястие по свой избор.