Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Възстановено е движението по жп линията до турската и гръцката граница

Благодарение на активните действия на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски бе възстановено движението по жп линията Харманли – Любимец. В този участък придошлата вода бе отнесла над 900 м. железопътна линия, а оценката на експертите показваше, че ремонтните дейности ще отнемат поне месец.

В последните седмици министър Московски посети два пъти най-засегнатите участъци от жп линията и инспектира работата по възстановяване на трасето.

Същевременно Национална компания „Железопътна инфраструктура” създаде организация и оптимизира дейността като бе възстановен 550 метра изцяло изнесен насип и 350 метра частично изнесен. В резултат на всичко това тази вечер бе възстановено движението в района на Харманли – Любимец.

От днес се възстановява и нормалното движение в участъка Любимец – Свиленград като единственият проблемен участък остава Гълъбово-Раднево. Там около 30 м. от жп линията на практика бе във въздуха и продължават работите по възстановяването им.

Придошлите води на река Бисерска и влошената метрологична обстановка в региона наносеха щети от около 3 милиона лева на железопътната инфраструктура. Преустановено бе движението в най-засегнатите участъци, които са част от жп линията към турска и гръцка граница.