Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

БНТ 2 идва с посланието „Виж България”

Броени дни остават до старта на новата ефирна програма на Българска национална телевизия. Тринадесет години след спирането на Ефир 2, зрителите ще гледат новия канал - БНТ 2. Програмата обединява продукциите и на четирите регионални телевизионни центъра в единна национална мрежа.

БНТ Пирин ще отразява събитията в Благоевград и региона, БНТ Море – във Варна и по Черноморието, БНТ Север за Русе и съседните области и БНТ Пловдив.
В рамките на БНТ 2 стартира и регионалната програма БНТ София, като в самото начало столичани ще имат свои новини в 19.30 ч., а на следващите етапи и свои документални, дискусионни и публицистични предавания. Лице на новините в София ще е знаковата водеща на БНТ Боряна Димитрова.

През случващото се във всекидневието на обикновения човек БНТ 2 ще показва живота в големите и в малките населени места. Мрежовият принцип на разпространение /ефирно и по кабел/ ще позволи на зрителите от цяла България да намерят в новата програма своите предавания, новини, филми, спорт.

„Подобно на други европейски регионални мрежи, в часовете за централните новини и за публицистика, всеки център ще излъчва собствено регионално ориентирано издание, т.е. националната тв мрежа ще се „разпада” на 5 отделни, като в Пловдив ще се гледат новини и актуални теми от района, в София – от София и т.н. В останалото време програмата е единна и се състои от рубрики и предавания, създавани в петте центъра”- обясни директорът на канала Екатерина Генова.

Много спорт, разнообразна филмова продукция, сериали и забавно - развлекателни предавания – на това се опира програмната схема на новия канал. Първоначално програмата на БНТ 2 ще започва на обяд и ще е 12-часова. Постепенно тя ще премине към 24-часово излъчване, като обогати програмата си с авторски продукции и развлекателни формати.