Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ „СОФИЯ” - 2011

От 21 до 25 юли Столична община организира четвъртото издание на Международния фолклорен фестивал „София”. Традиционното събитие е част от Календара на културните събития на Столична община и се провежда под патронажа на г-н Андрей Иванов - Председател на Столичния общински съвет.
Организаторите искат да поднесат на публиката един динамичен, радостен и пъстър празник, даващ на града ни водопад от настроение, музиката и танци. Фестивалът ще разкрие за столичани и гостите на града красотата на фолклора на различните държави и ще ги потопи във въздействащи звуци и багри.

Фестивалната програма ще се проведе на няколко сцени, като основната е отново на алеята с фонтаните пред Националния дворец на културата, а останалите – в парка „Заимов”, на площада пред Народен театър „Иван Вазов”, Лятната естрада в Борисовата градина и в Район Банкя. Публиката ще се наслади на музикалните и танцови традиции на фолклорните състави от Алжир, Индонезия, Италия, Китай, Мексико, Молдова, Полша, Сърбия, Турция и Украйна.
Магията на българския фолклор ще разкрият съставите „Боговица”, „Гоце Делчев”, „Огнените”, „Средец”, „Кремиковци”, „Банкя” и формация „Има-нема”.
Фестивалът ще започне на 21 юли /четвъртък/ с дефиле на участниците, с начало 18.30 ч., по маршрут – площада пред НТ „Иван Вазов”, пл. „Света Неделя”, до НДК. Международният фолклорен фестивал „София” ще бъде открит на основната сцена пред НДК, в 20.00 ч., с тържествен концерт на всички участници.
На 22 юли /петък/, от 10.30 ч., в Столична община ще се проведе официална среща на участниците и организаторите на Фестивала, които ще бъдат поздравени от Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община и Андрей Иванов, председател на Столичния общински съвет.
На 23 юли /събота/, от 10.00 ч., на площада пред Народен театър „Иван Вазов” и на 24 юли /неделя/, от 10.00 ч., на Лятната естрада в Борисовата градина ще се проведе „Училище за танци”. Така всички желаещи ще могат да се запознаят отблизо с непреходните фолклорни постижения на различните държави.