Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Летище Бургас с първи редовен полет на унгарските авиолинии „Малев”

На летище Бургас официално бе открита редовната линия на унгарските авиолинии „Малев” между Бургас и Будапеща, съобщава ПРофайл.
Първият полет доведе в морския град 180 пътници, които бяха посрещнати с цветя и морски сувенири. На официалната церемония присъстваха г-н Йордан Йорданов – Почетен консул на Република Унгария в България, г-н Красимир Стойчев - Зам. кмет на община Бургас, г-жа Десислава Симеонова, представител на унгарския превозвач за България, г-н Георги Чипилски – Директор на летище Бургас, представители на медиите, водещи туроператори, туристически агенти, и хотелиери.

„Започваме с редовни полети два пъти седмично между Бургас и Будапеща, като ще предлагаме удобни връзки до най-важните градове в цяла Европа, Северна Америка и Близкия Изток” – заяви пред журналисти г-жа Симеонова – „В настоящата икономическа среда разкриването на нова редовна линия е истинско предизвикателство. Затова разчитаме много на активността и съдействието на бизнеса и държавната администрация в региона. С тяхна помощ се надяваме да помогнем за утвърждаването на Бургас като целогодишна дестинация за бизнес и туризъм.”

Директните полети от летище Бургас до Будапеща ще се изпълняват всеки вторник и събота от 16:10 часа, а в неделя – 05:40 сутринта,допълват от ПРофайл.