Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Оборудват две нови зони за отдих в парк „Росенец” и на Минералните бани

По нареждане на кмета Димитър Николов се разширяват зоните за отдих на бургазлии. Нови дървени маси и пейки ще бъдат монтирани в парк „Росенец” и на Минералните бани. Инициативата е продължение на започналото през миналата година обособяване на атрактивни зони за почивка в покрайнините на града.

Тогава на двете най-големи поляни в парк „Росенец”, предпочитани за пикник, спорт, игри и разходки, бяха направени барбекю зони, в които освен изградени градински барбекюта, бяха монтирани чисто нови дървени пейки и маси. Тревата бе окосена, районът обезпаразитен, терените почистени от саморасляци и отпадъци. И за двете поляни бе осигурена поддръжка - с ежеседмична уборка и периодично почистване от консорциум „Озеленяване-ВТ”. Грижата за тях продължава и тази година.
За съжаление, преди няколко месеца от едната зона бяха откраднати масите и четири пейки към тях, а нанесените щети бяха за над 1000 лв.
Сега Община Бургас монтира нови маси с пейки в „Росенец”, за да разшири още веднъж благоустроената част от парка. Паркова мебел ще бъде поставени и на Минералните бани. На двете места ще бъдат направени еко заслони против вятър и дъжд, планирано е поставяне на еко тоалетни.
Община Бургас призовава бургазлии да пазят новите придобивки, защото всеки вандалски акт или кражба води до необосновани материални и финансови загуби, които плащаме всички заедно.