Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Заместник-министър Ивайло Московски представи изпълнението по ОП „Транспорт”

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски участва днес в откриването на Международното изложение за проекти по европейски и международни програми „Европа за нас”. В рамките на изказването си той представи изпълнението по ОП „Транспорт”.


Към днешна дата по Оперативна програма “Транспорт” са одобрени проекти с обща стойност на безвъзмездната финансова стойност 1.07 милиарда евро, или 54% от бюджета на програмата, заяви Ивайло Московски. На бенефициентите са изплатени 195 млн. евро, или около 10% от бюджета на програмата. В процес на изпълнение са 4 инфраструктурни проекта, от които 3 големи (над 50 млн. евро), обясни още заместник-министърът.

Амбициозната програма, която сме си поставили е до средата на 2011 г. финансовият ресурс за железопътните проекти да бъде договорен напълно, съобщи заместник-министърът. Ивайло Московски каза още, че в момента се провеждат 12 процедури за строителство и строителен надзор по 7 проекта, с обща прогнозна стойност около 900 млн. евро. Това са:

-“Модернизация на участък Септември-Пловдив от ж.п. линията София-Пловдив”;
-“Реконструкция и електрификация на участък Димитровград-Свиленград” (3 позиции);
-3 тръжни процедури за доставка на оборудване и подвижен състав за етап II от проекта за разширение на Софийското метро;
-Процедура за строителство по проект “Кърджали – Подкова”;
-4 процедури за строителство и строителен надзор по проект “Строителство на АМ “Марица” – от км 50 до км 72”;
-Две тръжни процедури за допълнително проектиране и строителство и за строителен надзор за лот 1 от АМ “Струма”;
-Тръжна процедура за доставка и изграждане на “Информационна система за управление на трафика на плавателните съдове – фаза 3”.