Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Двойно се е увеличила легловата база в община Бургас

Двойно се е увеличила легловата база в Бургас, стана ясно на среща между представители на Община Бургас и туроператорски фирми. Преди 4 години леглата са били 2 200, а хотелите 14. В момента регистрираните хотели са 39, а предлаганите легла от хотели и квартири са 4 650. Данните съобщи заместник кметът по финанси Красимир Стойчев. Заедно със заместник кметът по култура и образование Йорданка Ананиева той участва в среща с представители на над 30 туроператорски фирми и компании, на която бе презентирана програмата на общината за летния сезон.
Акцентът бе поставен върху тримесечното гостуване на

експозицията „Изящните съкровища на траките”. От юни до август в Културен център ”Морско казино” ще бъдат изложени Панагюрското съкровище, уникалната златна маска на Терес, открита в Долината на тракийските царе и ценни находки от Некропола на Месамбрия.
Директорът на общинско предприятие "Летен театър, фестивали и концерти" Михаил Куцев запозна туроператорите с най-значимите концерти и фестивали през лято`2011. Рекорден брой участници се очакват на Фестивала на пясъчните скулптури, който тази година ще бъде с тема „Кино”, а събитието на лятото безспорно отново ще бъде Spirit of Burgas. Известните към момента звезди, които зрителите ще видят, са Moby, Skunk Anansie и Deftones.
На срещата бях обсъдени още местата за паркиране на туристическите автобуси, цените и възможностите за отстъпки при посещения на събитията, организирани от Община Бургас.