Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

"На четири очи" гости – Симеон Дянков и Меглена Кунева

неделя, 17 април, 17:45 ч.,
гости – Симеон Дянков и Меглена Кунева

Ще бъде ли бившият български еврокомисар

кандидат за президент наесен? На чия подкрепа разчита Меглена Кунева? Има ли вариант за римейк на тройната коалиция – този път в битката за президентството? И повече позитиви или повече негативи ще донесе това на участниците в нея? Тази неделя Кунева ще разкрие само пред Цветанка Ризова плановете си за близкото бъдеще.

Във втората част на предаването – горещите теми от последните дни:

Защо правителството прехвърли отговорността за крайното решение за АЕЦ „Белене” на британска територия? Вярно ли е, че консултантът – банката HSBC ще получи почти 1% от крайната цена на АЕЦ „Белене”? Не се ли предопределя крайното становище с това и как се гарантира обективната оценка в такъв случай? Как се получават огромните разлики в очакванията за крайната стойност на проекта – между 6 и 11 млрд евро? Трябва ли да има референдум за бъдещето на атомната централа? Нужна ли е партньорска проверка от Европейската комисия за безопасността на новата АЕЦ? Грешка, недоразумение или скандал беше подписаното от шефа на НЕК Красимир Първанов споразумение за „Белене”? Изчистена ли е координацията в кабинета, в един отбор ли играят министрите?

Има ли ход правителството срещу скъпите горивата, срещу поскъпването на храните и услугите, щом според последните изследвания 66 % от българите едва свързват двата края , а 20 на сто мизерстват? Изплува или затъва бизнесът?

Отговорите – от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков.
Нова телевизия