Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

МТИТС и летище София обявяват фотоконкурс

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, и „Летище София” ЕАД обявяват фотоконкурс за най-добра снимка, направена в района на летище София. Конкурсът ще се проведе под егидата на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и е на тема „Металните птици на летище София”.

Целта на конкурса е да бъде показана красотата на въздухоплаването, както и постиженията на съвременната авиационна техника. Фотоконкурсът е посветен на 50-годишнината от първия космически полет на Земята, извършен на 12 април 1961 г. от летеца-космонавт Юрий Гагарин и на 100-годишнината от началото на Българската авиация, поставено на 13 август 1911 г. с демонстративен полет над град София, извършен от летеца Симеон Петров, с първия български самолет "Блерио".

Право на участие имат всички фотографи, професионалисти и любители, без ограничение във възрастта или националната принадлежност. Фотографи, ненавършили 16 години могат да вземат участие само с потвърдено съгласие на техните родители или настойници.

Крайният срок за получаване на снимките е 29 април 2011 г. (петък). Номинираните автори ще бъдат обявени на 16 май 2011 г. (понеделник), на официалната интернет страница на летище София.

Наградите са:
1 награда – ваучер за закупуване на фотоапарат на стойност 2000 лева;
2 награда – ваучер за закупуване на обектив на стойност до 1000 лв.;
3 награда – ваучер за закупуване на статив на стойност 200 лева.

Предвижда се министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков да връчи наградите на официална церемония. Датата на събитието ще бъде оповестена 10 календарни дни по-рано на официалната интернет страница на летище София.

Най-добрите фотоси от конкурса ще бъдат аранжирани и ескпонирани в изложба на терминалите на аеропорта в периода 1 юни – 1 юли 2011 г.

Пълната информация за фотоконкурса може да бъде намерена на интернет страницата на летище София от 4 април 2011 г.