Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Д-р Николай Шарков предложи помощ на Японската

Д-р Николай Шарков предложи помощ на Японската дентална асоциация. Японските зъболекари настояват за съдействие по-късно, когато те помолят

 

Председателят на Българския зъболекарски съюз, д-р Николай Шарков изпрати от името на 8000-те лекари по дентална медицина в България писмо до Японската дентална асоциация във връзка с изключително тежката ситуация там след земетресението на 11 март тази година. В него той изразява съпричастността на българските зъболекари към най-тежката криза в Япония след Втората световна война, предлагайки помощ и съдействие.

В отговор д-р Митцуо Окубо, председател на Японската дентална асоциация изпрати следното писмо:

Уважаеми д-р Шарков,

Много Ви благодаря за топлите и окуражителни думи във връзка с тежкия удар, нанесен от земетресението в Япония.
На 11-ти март 2011 г., земетресение с магнитуд 9,0 по скалата на Рихтер удари северния и източния бряг на Япония. Епицентърът беше локализиран в Санрику, префектура Мияги и е най-силното земетресение, което е записано в нашата история.
Постепенно се разкриват унищожителните ефекти, причинени от природното бедствие и ние събираме информация от регионалните дентални асоциации в засегнатите префектури. Ние сме силно обезпокоени за японците, които живеят в тези области, особено за нашите членове, техните семейства и тяхното имущество. Всъщност, дори не можем да се свържем с някои от тях.
Към момента международната общност вече предложи подкрепата си. Ще бъде високо оценено, ако и Вие ни подкрепите, когато имаме нужда и се обърнем към вас с молба за помощ.

С най-добри пожелания:
Д-р Митцуо Окубо